Rahsia Disebalik Jerawat Yang Tumbuh .

10:04:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

korangggg ! assalamualaikum...koranggg....nk ngadu sikit kat korang ni...lately ni....ade banyak jerawat yang tumbuh...lagi-lagi kat dagu ni...sobsobsob...aishhh...sebab masalah ni...terus la sally mencari di google...and...sally jumpe ni...korang tau x...setiap tempat yang ade jerawat tuh...ade sebab kenapa dia tumbuh...haa...tau dak...meh sally cite...



1) DAHI:
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih dan stress. Kumpulan ini biasanya panas baran. Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yang cukup danjangan lupa  minum air yang  banyak.
2) HIDUNG:
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sistem penghadaman tidak normal. Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi.
3) DAGU:
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.
4) PIPI KIRI:
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk menghadapi masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan hemoglobin darah.
5) PIPI KANAN:
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal.
6) PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN):
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi memmastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.
 sekarang ni...jerawat sally...berkampung dekat dagu...huihhh...risau nyee...emmm...tapi artikel ni xde kesahihannya...ni pun sally amik dari sini...kalau nak kepastian...korang google la yang lain...xpun g jumpe dgn doktor or doktor pakar kulit...tau...yg penting sekali...jaga pemakanan and banyakkan minum air putih...ok? sape ikot nasihat sally...sally sayang dia...hihihi !

notakaki : lama dah tak rasa perasaan ni .. benci !

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

3:08:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


notakaki : I'm not FAT, ok!

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cinta ke Harta ?

1:43:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


assalamualaikum...cinta ke harta yg korang pilih ?? selalu orang cakap kalau yg bercinta dgn org kaya mesti sbb dia banyak duit...banyak harta...harta tak habis makan...tak pernah ke orang pikir kalau bercinta dgn orang kaya sbb dorang mmg jatuh cinta and kaya tu just some kind of BONUS ? entah...orang kata kalau x kaya pun boleh bahagia...tapi kenapa bercerai hanya sbb masing-masing x mampu nak hidup susah ? kenapa ? sbb tiba-tiba CINTA yang korang pertahankan tetiba dah takde?? dah meruntun macam baju kena clorox tuh ?? kadang sally pun fikir...nak kahwin dgn org yang kaya jer...so that hidup sally takkan susah in the future...betul ke percaturan hidup sally?? mungkin kah harta yang buat sally bahagia?? or cinta ??




korang pun mungkin terfikir kenapa perlunya sally tulis entry ni...entry yg mungkin perempuan zaman sekarang jarang nak fikir time bercinta tapi bila dah berkahwin...mula nak menggeluporr ~ ~ entah...mungkin sebab sally dari kecik hidup susah...bila kengkawan keluar, sally dok sengeh dekat rumah...melepak la dgn mama n kakak sally...tgk tv..sally bersyukur jugak sbb sally  tak dilahirkan kaya dan hidup musnah...nasib baik la dapat arwah ayah yg sangat tegas dan x manjakan kitorang dgn duit mcm budak2 sekarang...kalau sally pun sally tak kan bg anak sally musnah jadi hamba duit...kau nak nanges ke, lari satu rumah ke, sorok dlm bilik ke...sukati..janji sally takkan tanggung malu utk keluarga...*dah keluar topik ! kau kahwin pon belom cik sally*

ehh la...apesal entry sally panjang sangat... hahhaha... entah...buat masa ni...sally masih ke arah harta dan kedua cinta...mungkin sbb sally jatuh cinta dekat org yg berharta...mane tau...mungkin satu hari nanti...kan...kuasa Allah...kadang tak tercapai kot oleh akal korang...? tapi bukan la sally mengharapkan yang kaya dan berharta jer...sampai nak jadi perempuan yg memilih...kang sampai ke tua sally tak kawen...*choyy ! mintak jauhh laa ~*

so, kepada bakal suami diluar sana...jgn nak pikir kahwin dapat badan jer...kena la tau cara nak jaga badan tuh...

notakaki : Encik Carta Hati ke Encik Cinta Harta ??

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

12:26:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments



Wordless Wednesday : On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.
notakaki : jgn lupa join Segmen : My BFF ye :)

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!