Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500 .

11:05:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments

hai ! dah 2 hari sally cuti dari join segmen or any giveaway...hahhaha...so malam ni nak join la yang baru...hhahahha...dah lama dah tau hari tuh...tapi x berkesempatan nak join...ehee...so, malam ni ade masa sebab xde cerita best dekat tv...so melangok la depan belog ku syg ni... ^_^


miss Z berceloteh
http://4.bp.blogspot.com/-pFArSNO4glQ/T5CyP3RWw_I/AAAAAAAAAKM/I6p3cY15ajM/s320/Untitled-1.png

ni la segmen yang diperkatakan sebentar tadi...hahahha...Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500...hahahha...belog sally bukan setakat bawah 500...100 org pun belom...ehee..segan laa...alahai ~


bilangan follower sally, ialah 96 orang buat masa ni...hihihi...

so, korang yang aman agak-agak followers bawah 500 org, boleh la join...mana tau kot bertambah ke kan...

btw, segmen ni tamat 12 june pukul 10 pagi yup...

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Sotong Goreng Kunyit Dengan Kacang Panjang.

9:55:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


Masak apa tu hari ni...?

Sally mmg suka makan sotong berbanding ketam dan udang, sebabnya Sally jenis pemalas nak kopek kulit @ cengkerang udang dan ketam tuuu...jadinya harini Sally nak kongsikan dengan korang satu resepi yang mudah kalau korang malas nak masak sambal.


Bahan-bahannya:
1. 5-6 ekor sotong (potong kecik-kecik)
2. Kacang panjang (ikut la banyak mana nak,potong agak-agak panjang ibu jari )
3. 1 labu bawang besar ( di potong )
4. 2 ulas bawang putih ( di pecah atau di tumbuk )
5. 6 biji cili padi ( tumbuk sampai lumat )
6. 1 sudu makan sos tiram
7. sedikit garam
8. sedikit serbuk kunyit.

Cara-cara nak masak:
1. Gaulkan sotong serbuk kunyit ,sos tiram,garam dan perap antara setengah jam.
2. Panaskan minyak dan goreng sotong sehingga garing.
3. Ketepikan sotong tadi.
4. Masukkan bawang besar,bawang putih dan cili, goreng sehingga naik bau kemudian masuk kacang panjang.
5. Goreng sehingga kacang layu, campurkan sotong yang dah goreng tadi dan angkat boleh dihidangkan.. jangan goreng lama-lama, nnt sotong jadi kenyal dan keras pulak..

Senang je kan nak masaknya...jangan lupa cuba dan rasai sendiri sedapnya air tangan kita...Selamat memasak!

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Topup RM10 utk follower yg ke 100.

2:30:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments


hai ! assalamualaikum korang ! yeeehhaaa...lepas join macam-macam segmen...dapat la kumpol follower byk ni...eleh...korang mesti kata...org lain ade followers sampai puluh2 ribu pon xde kecoh bagai...ehee...tp kan bg sally nak capai seramai ni bukan main payah kot ! hbs dah follow semua org tp kadang2 dorang xnak follow blk...tp kan tu hak dorang...mana boleh marah ! haipp! babap kang...

alaaa...xkisah la berapa ramai pon followers...jnji ade yang baca...ehee...ade ke yg baca blog sally...? *meh nak gimme five sket...hahahha...yg mana sally follow tu sbb sally suka blog dorang, ade yg comel...ade yg byk bg tutorial...xkurang jugak yg sally dengki sbb belog dorang comel...ekekekkee...

so, kepada followers sally yg ke 100 *mungkin akan ade kot ^_^

jgn lupa follow dan rekemen kat kengkawan korang...eheee...n yg paling penting sekali...join segemn sally yg baru dekat  --->  sini

tarikh tutup penyertaan pada 26 June oke ?

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!