Thursday, May 31, 2012

Aku BAD MOOD !

4:14:00 PM 0 Comments
hai...*lemah longlai...

arini nak kongsi sumting dgn korang...
aku bengang gila orang salahkan aku padahal benda tu x pernah aku buat !
sakit kot hati aku...kalau cakap baik-baik takpe...ni dok maki hamun aku...
derr...kot la kau bos ker, engineer ke, site engineering ke or even kau project manager...
aku takde nak kisah sangat la...

aku kerani...buat kerja bodoh-bodoh...taip itu ini...
so..? hina sangat la cerita kau sekarang...?

demmit!

benda jadi bodoh bila orang bodoh tak nak mengaku bodoh!


notakaki : maaf atas kekasaran budi bahasa yg terlampau .. aku betul-betul hilang mood nak kerja ..

Tuesday, May 29, 2012

Bawang dan Purse .

11:42:00 AM 0 Comments
ehh..hai ! assalamualaikum...
hari ni selasa...29th May...
semalam 28th May ! yeayyhh...gaji dah masuk !! hihii...*bangga diri

*kedebommm!

sebab riak sgt kan...29th May yakni hari Selasa bersamaan 8 Rejab,
dengan ini saya mengisytiharkan ! baki dalam akaun anda..
RM 7.80...sama dgn baki bulan lepas ! ohhh...kenapa sayu sgt ni...
jauh lagi nak sampai hujung bulan June ! ada lagi 32 hari...yee...32 hari...

FAQ:
Q. Kemana semua duit dibelanjakan?
A. mana ada belanja...semua digunakan utk membayar, takde pun belanja :(

Q. Kenapa tak menyimpan?
A. simpanan tetap kedalam ASB setiap bulan dah RM200 (taraa miss wwoo~)

Q. kan sepatutnya masih banyak baki?
A. banyak mmg banyak...tapi kan saya fail driving test hari tu? jadi saya kena repeat test.

Q. kemana lagi duit anda pergi?
A. suku dari gaji utk duit kutu, bg ibu duit belanja dia.

Q. dah takde idea nak tanya apa ..
A. saya pun dah x larat nak menjawab..

kesimpulan yang mudah disini, kawal perbelanjaan korang...jangan belanjakan duit dgn senang...lagi-lagi yang dapat PTPTN tuh...haaa...yg dapat duit MARA tu pon sama jer...
aku yg kerja ni baru paham camne penat lelah nak cari duit sendiri yang kadang tu x pernah cukup tau dak?

Q. kaitan tajuk entry,"bawang dan purse"?
A. keadaan yg sama bila mana kita kupas bawang, secara otomatik akan menanges kan? so,each time aku bukak purse...mata pun berair ! :')

Saturday, May 26, 2012

26th May .

10:50:00 AM 0 Comments
hai ! assalamualaikum...

hari ni xde la bnda yg special pon jadi...
tapi hari ni nak g wedding Zuraihah...one of my besties kt kolej dulu !!
so, sbb kan dah lama sgt kitorg x jumpe and kitorg nak hang out dgn budak2 batch...even ramai yg x g...mungkin...
tp x kisah la...janji ade jugak sekerat dua yg ade...lepas jugak rindu kat dorang...
yela masing2 dah jauh...ade yg keja, yg sambung blaja...jauh2 pulak tuh...separuh dekat hujung selatan, dekat timur nun haa...utara jgn kira la kan !! hihihi...

kejap lg kekaseh lama nak dtg jemput...hihihi...

sape...?

next entry cite ek...sekali dgn gambar wedding zue sekali !


p/s : siap pinjam DSLR tunang abg aku lg !! : )


notakaki : pernah bayangkan hidup dgn dia, tp angan-angan semata..

Thursday, May 24, 2012

Spontaneous Thursday ! #8

4:02:00 PM 0 Comments
hai...hai...assalamualaikum...✿


Should I take the first step, or should I sit back and wait?
Should I turn towards, or quicken up my gait?
Should I question why, or accept it as my fate?
Is the time now right, or  is it far too late?




Spontaneous Thursday : a day when a blogger posts random spontaneous things in her blog without writing it earlier and also without caring how it affects the community.
notakaki : kenapa perasaan ni ada kembali ? kan aku dah lupakan kau ..

Wednesday, May 23, 2012

Bufday gegirl bulan May =)

3:57:00 PM 0 Comments
*maaf...ni entry lapuk...

hai...hai...assalamualaikum...
hihihi...seperti sebelom2 ni...kan...bufday filzah dgn kak siah...
so hari ni nak update bufday kak atikah...
ampun...ampun...ampun...
lambat sgt update sbb mls nak transfer gambar dlm henpon...nk cucuk-cucuk kabel bagai...

*alasan!

hahhaha...kali ni aku malas nak buat kek...so aku suggest beli aje...beli dekat King's Confectionery..
 tgk punya tgk dalam internet...so kami pilih kek ni !!

entah apa nama dia...lupa ! tapi sedaaap !!! : )

lastly, atid g dengan kak aiman...sbb aku malas nak pegi...merempit la minah dua orang tuh !

yang paling best, orang2 kat King's boleh buat lawak...


"kenapa x order online? boleh dapat 50% diskaun!"

hahahha...laaawaaaakkk sangat ! =.="

membazir jer...tp xpela...sbb kan kak atikah pun x pernah berkira sangat...so, kira halal lah !

kak siah inter frame ! : )

so, kat sini nak ucap...selamat hari jadi yg ke 23...semoga akak happy selalu n cepat dapat baby ! yiihaaaa !

ni haa ! gambor present yg aku bg kat dorang...xdela mahal...tp mesti dorang selalu ingat kat aku nnt ! aicehh ~ ~



p/s : teringat selalu sambut bufday dekat kolej...best sgt...semua ada...lg2 kalau semua oc ade !

mimpi ular, positif atau negatif...

3:23:00 PM 0 Comments
hai...hai...assalamualaikum...
semalam 1 Rejab...entah ape petanda...
malam tadi mimpi macam2...semuanya berkaitan ular...haihhh...

3 scene:
mimpi semalam:

1) mimpi kena belit dgn ular yg besar...macam anakonda tu..
2) mimpi kena keliling dgn ular yg banyak...seraammm~
3) mimpi ada ular masuk dalam rumah...

Bila search punya search...ada 1 blog ni tulis...

 
-Jika bermimpi melihat ular
yang banyak, maka pertanda akan mendapatkan kebahagiaan yang tak terduga.
-Jika bermimpi melihat ular masuk rumah, maka pertanda akan kedatangan tamu yang membawa kebahagiaan.
-Jika bermimpi dililit ular, maka pertanda akan melaksanakan hajat.

sumber : INKUIRI 

haihh...tadi dah senyum lebar dah...tapi tadi borak dengan bos...tanya dekat dia...

"selalunya kalau mimpi mcm tu, ada orang yg rapat dengan awak nak buat benda yang x elok(sihir)"

ahh ! sudah !! kenapa mcm tu pulak...x baik buat aku mcm tu...aku xpenah pun buat salah dekat org...kot...

dah...tiba-tiba pulak aku rasa x selesa...entah ye betul atau tidak...wallahualam...

semoga apa yg dimimpi tu...biarlah yang baik-baik aje yang berlaku..insyaAllah...semoga orang yg nak musnahkan aku tu sedar dan Allah ampunkan dosa-dosa dorang...

and...dah alang-alang aku taip entry ni...aku mintak maaf la kalau ade yang terasa hati atau marahkan aku...aku pon xtau dg sape aku buat salah...tapi maafkan aje la...ye...sumpah aku x perasan...maaf sangat...

p/s : orang kata mimpi mainan tidur...tapi kalau pun betul, semoga Allah lindungi aku..

notakaki : jangan lupa basuh kaki sebelum tidur !

Tuesday, May 22, 2012

1 Rejab ! *gembira dan pasrah

10:35:00 AM 1 Comments
halo !! assalamualaikum...
hihihi...hari ni 22th may...bersamaan dgn 1 Rejab...
sape pose hari ni angkat -angkat kening...hahha...
aku pon pose jugak hari ni...sambung dr semalam..
tapi hari ni x bangun sahur...moga-moga Encik Gastrik x datang menjengah hari ni...
ni pun pinggang dah sakit sangat dah ni...haii ~

usahkan dengan lapar sampai sakit pinggang ni...
demam pula datang menjengah...
haii...sakit kepala, hidung berair...asyik bersin jer...
habis sekotak tisu dekat ofis ni dok mengelap sisa-sisa hingusan...

hahhaha...
sudahlah dengan penyakit aku...
mintak-mintak la dugaan ni x ganggu proses puasa hari ni...

p/s : tahniah dekat sape yang berpose tu ye !

notakaki : macam ade perasaan rindu dekat dia lagi ..

Saturday, May 19, 2012

hai bulan REJAB ! : )

10:27:00 PM 0 Comments
eh..eh...hai !! assalamualaikum : )
aduh ! malam ni banyak sangat nak tgk...Kelantan vs Sime Darby...
pastuh tertengok pulak konsert Mania...
hahahahah...

ok ! lari topik...just nak share dgn korang...
minggu depan dah masuk bulan Rejab...org kata byk fadilatnya pose bulan ni...sambil-sambil berlatih nak tunggu bulan Ramadhan...ohh...sebelum terlupa...1 Rejab = 22 May tau...hari selasa...kalau yang mana x uzur tu boleh la cuba puasa...tau !

sini nak kongsi sikit pasal bulan Rejab :-
korang jgn lupa klik kat sini...

malas nak curi artikel orang...hahahha...*ok! mengaku malas nak taip
so, insyaAllah kita buat tu niat biarlah utk mendapat keredhaan Allah bukan semata-mata sebab apa yg dijanjikan...semoga syurga tu milik kita semua...insyaAllah : )


Thursday, May 17, 2012

Spontaneous Thursday ! #7

3:35:00 PM 0 Comments
 haii...assalamualaikum ...
hari ni aku penat sikit...sebab berpuasa...dugaan pulak hari ni bile dato' suruh g makan buffet dekat KDE tapi pose...tp xpe ! dah hantar Atid dgn Kak Atikah !! x kisah la...janji ade wakil tolong makan! yeehaa ~

so, bila pose ni kena jaga mulut, jaga tingkah laku biar x kurang pahala...ohh...jgn lupa jaga solat dan batas pergaulan...ni latih diri berpose sebelum sampai bulan Ramadhan : )

tak sabarnya nak menanti Ramadhan !! 


p/s : mintak-mintak raya nanti Dato' bg bonus banyak-banyak !! I lap you more kalau bg byk2 !!

notakaki : nak kurus la bulan pose ni...moga-moga tercapai !

Thursday, May 10, 2012

entry berair mata .

8:04:00 PM 3 Comments
assalamualaikum...hai...
benar la ape yang org pernah kata dulu...

"best friend jarang akan ada gambar mereka bersama"

haa...macam tu jugak aku...penat aku selongkar pendrive...almaklum la kan lappy aku yang baru dah kena curi..*babibangsatbangangpunyacibaimamattuakusumpahanakyangbinikaukandungkeluarmacambabi*

yaa...maaf atas kekasaran bahasa sebentar tadi...sakitnya hati tu sampai sekarang masih terasa dekat jantung hati perasaan aku ni...sedih...sekejap sgt aku dgn lappy aku...*mata berair
yes! back to the topic...aku..tak tau la org lain...tp aku mmg ade masalah simpan gambar dgn org yg dipanggil sahabat...ye...sahabat aku...org yg paling aku syg tapi langsung xde kenangan dgn dorang...ohh...kenapa jadi mcm ni...
*tisu tisu tisu

by the way...aku malas nak cakap panjang2...aku cume nak cakap yang aku sayang sgt dorang ni...bila rasa nak give up...aku akan cari dorang...lepas semua masalah kat dorang and I'm FREE !! yes...sounds like selfish...but maaf...aku x boleh hidup tanpa dorang...

 Aen Fadhilah
-friends since standard 1 till now =)

Syifa' Azhar
-friends since 2008, never be together but always be there for each other.

Hidayah Zakaria
- friends since 2008 , dunno why we can close to each other

Nasyitah Sulaiman
-friends since standard 1, close started from Form 3, always can sense when I'm crying .. yes .. she is ..

see ? betul x aku cakap...aku cuma ada gambar dorang...tp takde lgsg gambar bersama...sedih !


p/s : airmata...tak dapat gambarkan betapa aku rindukan dorang semua...it's been long..long...long...time ago when we meet each other ... :'(