Sedih.

5:03:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...hari ni nak luah perasaan...kadang-kadang...terfikir kenapa...kenapa dlm hidup ni...sally just ade kawan yang datang bila dia ade masalah...bila time ade masalah...merayu-rayu mintak maaf sebab ingat kite time susah jer...tapi after all things back to normal...message? call? ahh...nak tunggu miscall pon haram...jangan harap la...kalau kita tegur...setakat..."mmm..", "camni la..", "takde ape"...


ape ni...? ni ke yang orang kata kawan...actually, sally takde masalah dengan semua ni...just kadang curious...kenapa time kau ade masalah...kau tak cari kawan-kawan sehidup semati kau tu..? kenapa kau boleh ingat "kawan" yang kau tak pernah tegur ni...? tak pernah ingat..?

time ade masalah...merayu,menangis bagai...tapi bila kau dah senang...jeling pun rasa jelik kan..? aduh! jadi manusia biar ade harga diri...biar jangan sampai ape yang orang panggil sebagai "bangsa tak kenang budi"...bukan mintak kau bagi duit ke ape atas pertolongan tu...enough with just remembering what they had done to you...ohh! chop...lupa nak cakap! ape yang berat sangat mulut kau nak cakap "terima kasih"..? ade emas ke harta karun yang sampai berat sangat mulut tu...?

entah la...bagi sally...orang-orang macam ni...mcm sangat selfish...cari orang bila kau ade kepentingan...pastu...buang macam sampah..? tu belum lagi masuk kau terasa hati bagai...eh..eh...entah...tak paham weh...

yes! I admit...sally mmg ramai kawan yg macam ni...time sally susah, sally pun tak tau sape sebenarnya kawan yg kita nak mintak tolong...kadang sampai tahap...pendam & menangis depan Maha Pencipta...sebab sally rasa...hanya DIA yang paling dekat...dan paling memahami...dan yang akan selalu ada bila kita perlu...walaupun kadang kita just ingat dia time susah...

Nah! tu la balasan dia...kau ingat Allah time susah, Allah balas dengan "kawan-kawan" yang ada bila kau senang...kita mmg x boleh hidup tanpa kawan...tapi bg sally, enough with Allah dan family...I don't need anything else...sebab bg sally...sally mmg akan sentiasa ade utk orang, tapi takkan ade oarang yg akan bersedia kat sisi sally time sally memerlukan...

so, I guess that is my punishment...I'll accept that...and anggap semua ni hanya ujian Allah...Allah mmg sayangkan sally...sebab tu dia nak sally dekat dengan DIA...

*to all those,"kind of friend"...cari la aku bila kau memerlukan...namun aku takkan pernah mencari kau semua bila aku memerlukan seorang sahabat untuk berkongsi..aku rela menangis,meratap...dari meminta bantuan pada kau orang semua yang takkan pernah berhenti mencemuh,dan tak kenang jasa..Maaf dan Terima Kasih!

**maaf atas entry yang panjang dan nonsense!

You Might Also Like

2 comments:

  1. Dear tak yah layan lah org cam tue, carik kawan baru k, yg lebih ikhlas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang rasa kecik hati bila kite tegur, dia buat tak tau...tp tie dia susah...kite la org pertama yg dia cari...

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!