Sedih.

5:03:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...hari ni nak luah perasaan...kadang-kadang...terfikir kenapa...kenapa dlm hidup ni...sally just ade kawan yang datang bila dia ade masalah...bila time ade masalah...merayu-rayu mintak maaf sebab ingat kite time susah jer...tapi after all things back to normal...message? call? ahh...nak tunggu miscall pon haram...jangan harap la...kalau kita tegur...setakat..."mmm..", "camni la..", "takde ape"...


ape ni...? ni ke yang orang kata kawan...actually, sally takde masalah dengan semua ni...just kadang curious...kenapa time kau ade masalah...kau tak cari kawan-kawan sehidup semati kau tu..? kenapa kau boleh ingat "kawan" yang kau tak pernah tegur ni...? tak pernah ingat..?

time ade masalah...merayu,menangis bagai...tapi bila kau dah senang...jeling pun rasa jelik kan..? aduh! jadi manusia biar ade harga diri...biar jangan sampai ape yang orang panggil sebagai "bangsa tak kenang budi"...bukan mintak kau bagi duit ke ape atas pertolongan tu...enough with just remembering what they had done to you...ohh! chop...lupa nak cakap! ape yang berat sangat mulut kau nak cakap "terima kasih"..? ade emas ke harta karun yang sampai berat sangat mulut tu...?

entah la...bagi sally...orang-orang macam ni...mcm sangat selfish...cari orang bila kau ade kepentingan...pastu...buang macam sampah..? tu belum lagi masuk kau terasa hati bagai...eh..eh...entah...tak paham weh...

yes! I admit...sally mmg ramai kawan yg macam ni...time sally susah, sally pun tak tau sape sebenarnya kawan yg kita nak mintak tolong...kadang sampai tahap...pendam & menangis depan Maha Pencipta...sebab sally rasa...hanya DIA yang paling dekat...dan paling memahami...dan yang akan selalu ada bila kita perlu...walaupun kadang kita just ingat dia time susah...

Nah! tu la balasan dia...kau ingat Allah time susah, Allah balas dengan "kawan-kawan" yang ada bila kau senang...kita mmg x boleh hidup tanpa kawan...tapi bg sally, enough with Allah dan family...I don't need anything else...sebab bg sally...sally mmg akan sentiasa ade utk orang, tapi takkan ade oarang yg akan bersedia kat sisi sally time sally memerlukan...

so, I guess that is my punishment...I'll accept that...and anggap semua ni hanya ujian Allah...Allah mmg sayangkan sally...sebab tu dia nak sally dekat dengan DIA...

*to all those,"kind of friend"...cari la aku bila kau memerlukan...namun aku takkan pernah mencari kau semua bila aku memerlukan seorang sahabat untuk berkongsi..aku rela menangis,meratap...dari meminta bantuan pada kau orang semua yang takkan pernah berhenti mencemuh,dan tak kenang jasa..Maaf dan Terima Kasih!

**maaf atas entry yang panjang dan nonsense!

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

8:51:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...



HAPPY! HAPPY!! ^_^

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Angkat telefon,letak telefon,angkat telefon .

5:01:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...

fuhh...hari ni tetiba terjadi jahat sikit...hahahha...tadi bank call nak buat pengesahan...kebetulan pulak dia call,kawan sally takde kat tempat dia...so,sally pun pintas call tu and jawab...hahahha...as soon as sally letak telefon office tu, henpon menyanyi-nyanyi pulak...tengok nombor mcm no bank...

guest what...??

memang bank yang call and orang yg sama yang nak bercakap dengan sally...hahaha...maaf la bukan nak menipu...tu sebab kebetulan jer sally jawab call tu...lagipun details yg sally cakap semuanya sumpah benar belaka...takde tipu punyaa...

ok...mintak-mintak lulus la esok...insyaAllah ^_^

*gambar takde kaitan dengan cerita ni...teehee ^_^

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

"Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com"

3:41:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

assalamualaikum disanaa...

hari ni sambil tgh blogwalking, ternampak dan terjengah dan tak tersengaja terjoin kak mia punya segmen...eh...byk pulak ter nyaa ek...hahahaa...


eh...haaa...kan dah tertepek banner tu...sila la join...tekan kat sini untuk join...tau...

task yg kak mia bg:
kak mia tanya berapa ramai follower?
419 orang yg superb!
kak mia terkenal dgn tagline nya yg macam ni...

psl tu each time org masuk blog dia mesti senyum jer...rasa senang hati...lagipun kak mia treat semua follower dia mcm kenalan rapat dia...kan kak mia kan...? kan?

ohhh...lagi satu...kak mia tanya ape yg sally suka dlm blog dia...actually,sally masuk blog kak mia...sebab kak mia one of PJJ student...so, dr situ sally gain inspiration utk sambung blaja jugak...and I'm doing it right now...sally pon dah jadi PJJ students and harap sangat dapat dean list mcm kak mia...kak mia kire sumber inspirasi la...at first rasa down jer nak sambung PJJ , tp bila baca pengalaman kak mia...terus mcm bersemangat gila nak sambung degree...and InsyaAllah nak sambung master dgn PhD!!

ok laa...kak mia kalau ade yg x cukup...kak mia bg tau ek...hehehe...

harap-harap ramai yg join...love & hugs!

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

10 Muharram

11:51:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...

hai!! lamanya tak update blog...tp jgn risau...entry korang semua sally baca...either komen or tak komen ajer...hehehe...jgn marah yupp...

eh, rasa baru jer kita sambut Maal Hijrah hari tu kan...tiba-tiba hari ni dah 10 Muharram...Hari Asyura...sape puasa semalam dengan hari ni...? sally x dapat nak puasa laa...badan tak sihat sgt...lately asyik selsema,kadang membawa sampai kena asma...tapi takpe! sally bersyukur sangat dapat hidup sampai hari ni...

eh, untuk malam ni ade orang buat tempahan nasi lemak mabelous ibu sally...hehehe...buat hantar ke surau katanya...sally pulak ambik tempahan buat agar-agar...syukur laa...walaupun tak dapat berpuasa...masak untuk orang yg berpuasa pun dah cukup baik kan...? tapi kalau puasa lagi berganda-ganda baiknya!!!!

this week takde la busy sangat...tp x berkesempatan nak update entry...al-maklum la dah jadi PJJ student ni...asyik bukak I-CLASS and buat assignment bila ada masa lapang...dulu masa banyak...tu yg update entry setiap 5 minit tu...errrkkk...hahahhaha...


ok,sape yang rindu kat sally tu...harapnya tak rindu sally dah...ok...

love and hugs! wassalam...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

3:19:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

assalamualaikum...wassalam...

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Teringin ~

10:57:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


lama dah tak buat kek,
teringin nak buat kek,
teringin nak makan kek,
teringan nak makan RED VELVET !!

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kena remove lagi?

9:33:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...hari ni jumaat...bukak blog kejap...eh,kena remove lagi..? hohoho...kesian blog sally...takde orang nak baca diaa...asyik kena remove jer ye..

haa...yang mana yg tgh baca ni...jgn la remove pulak ek...hehehe...

love & hugs.

Salam Jumaat.

#Quotes

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

KPM Beranang. (part 2)

1:48:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

**continued....

helo...hari ni sally nak sambung yang part one aritu...yg mane yang belom baca...boleh tgk kat KPM Beranang. (part 1).takut nanti tak paham pulak kan...hehehehe ...actually sally nak cerita pasal Kongsi 59..eh..ni bukan cerita pasal kongsi gelap mane-mane ek...ni geng sally time kat kolej...tp kalau cerita pasal dorang...confirm ade lapanblas part..hahhaha...so,dorang nnt time takde keja...baru boleh...

 

ni Qim...Mustaqim @ Che Qim...orang kelantan jugak...hahaha...*racist gila asyik kawan dgn org kelantan...hahahaha...ni best friend sally yang paling menyakitkan hati...kira segala perbuatan dia ni agak sengal...kadang malas nak layan dia...dia ni agak femes...mcm femes ames tu...Presiden MPP (Majlis Perwakilan Pelajar)...entah ape-ape lagi dia join...sampai satu kolej kenal dia la kan..hahahha...lagipun kitorang punya kelas ni nakal extra sikit,wanted! but still lecturer paling sayang kami...sebab byk benda yang kami boleh bawak pengaruh..hahahha...jahat kan? Qim sama mcm apek...dia satu kelas dgn sally since sem1-sem 5+1 and sekarang kami sambung degree kat UiTM Shah Alam...still satu kelas...alhamdulillah ^_^...banyak budak gegurl minat dia...especially junior la kan...sally? hahahha...dah tau sangat perangai dia...nak jatuh hati pon rasa menyampah! hahahaha...*sorry Qim! I lebiu laa...hhahaha


sorry la...banyak sangat gambar konvo...sally punya stok gambar dah hilang...lepas rumah kena pecah masuk and laptop dah hilang...kind of sad...tp anggap je la bukan rezeki sally kan...ohh...budak yang kurang tinggi tu...one of kawan baik sally merangkap kawan blk rumah sekali...Hasif nama dia...tp kami panggil dia asep jer..hehehe...teringat ade sekali,dia kantoi dgn lecturer sebab kaler rambut...hahaha...dgn konfiden dia cakap..."Puan,ni original ni..."..hahahha...ohh...lg satu sebab sally rapat dgn dia...sebab dia duduk area Wangsa Maju...so,satu kelas kan...jadi sally selalu blk rumah dengan dia...sekali dgn Hazeeq...see? kan sally cakap sally tak banyak kawan perempuan...huhuhu...but still I'm 100% gegurl ye..hahhaha...

safuan.kimi.sally.hazeeq.hasif.pit

kimi.safuan.min.qim.sally.hazeeq

 *to be continued...part 3

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

KPM Beranang. (part 1)

3:12:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...actually, dah pukul 1.42am ni...tak boleh tido...tadi saje BW blog budak-budak kolej dulu...dah nak masuk 2 tahun sally grad dari kolej ni...tp biasa laa tempat jatuh lg dikenang, ini kan pulak...tempat kita menimba ilmu selama sepatutnya 3 tahun...hahhaa...paham-paham jela...

actually,best friend sally tak ramai...al-maklum la kan...budak kurang baik...hehehe...ohh...lagipun,sally banyak kwn lelaki berbanding perempuan...entah...sejak sekolah lagi mcm tu...err...maybe I'm not that gegurl-gegurl kan...yg pakai heals,mekap 3 inci...oppss...


ohh...yg ni apek...ehh...Robbani Razali...dia ni mmg mcm UHU stick...melekat aje...since sem 1 sampai sem 5+1...hehehe...dia ni pun tak ramai org nak kawan dgn dia...he's kind of sombong,ego,bongkak...susah nak describe..camne sally boleh tahan dgn dia..? entaahh...sally pun tak tau...mungkin sebab longkang-longkang mulut dia...tp kalau sally jer...dia mesti mengalah...tak larat nak lawan...hihihi...apek,rindu kau laa...janji aku nak pakai BB...nnt lambat sikit aku tunaikan yee...ohh, I miss you bro..lama gila tak hang out dgn kau!


ni time kami konvo,2011..the girl in red, she is my another half..min also one of the besties :)


ohh...the girl in white tudung,Hidayah...and beside her, she is my another half, Najmul Asyifa'..nak kenal yg mana dulu..? hehehe...let's talk about Hidayah first...or I just call her Dayah..sebenarnya,sally pun tak tau camne boleh rapat...but kitorang start rapat since sem 2...sejak-sejak dia ade poblem dengan...err...biarlah masa berlalu...dia pindah secara haram dalam bilik sally...since that,mkn,minum,sakit pening dia...jd masalah sally and vice versa...lagipun dia org kelantan..hehehe...satu kampung...ibu pun dah kenal dia...dah mcm anak angkat dia pulak...kami kongsi byk benda...and sebab kami ahli Peers...so,sally,syifa' and dayah...dah rapat since sem 1 lagi...


syifa' ni sally kenal time sem 1...tak rapat pun...msg kadang-kadang je sebab dia duduk blok lain kat asrama...tapi...kenapa rapat...sebab kami byk share masalah...share happiness...and persamaan kami...kami dua-dua hilang ayah kami...dia,masa sekolah rendah...sally...masa penghabisan cuti sem1...bayangkan mcm mana life sally waktu arwah papa meninggal...sedih...sedih sgt...time ni la dia byk bantu,bg nasihat, bg semangat mcm mana nak hidup dengan title anak yatim...sally tak tau...gaduh,sakit hati...makan hati tu dah biasa sgt...tp sebab makin lama,makin sally phm mulut ckp lepas dia tu...sally dah ok...da faham kenapa dia mcm tu...and actually,semua benda yg dia ckp...berasas...even kadang ramai yg x paham...ohh...semua BESTIES sally...kami kenal each other...termasuk Apek,Min...bukan sally dgn Syifa' je pegang title anak yatim...termasuk la Dayah...masa dia masuk kpm,dia baru kehilangan arwah mak dia...n ayah dia dah lama meninggal...mungkin sebab tu sally rasa bertanggungjawab menjaga dia, dan sebaliknya..


we always together...even though sorang dekat KL,Syifa' kat Penang...n Dayah,terbaling ke Sandakan...tapi...we love each other,and remember each other..

**end of part 1...to be continued....

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jumaat yg SUPER HECTIC!

9:31:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...salam jumaat semua...sihat tak..? harap-harap sally sihat-sihat la semuanya yaa...ohh...hari ni baru berkesempatan nak update blog...lama sangat kan sally dah abaikan dia..kesian diaa...

eh, hari ni follower dah berkurang sorang...hihihi...dah kena remove dah sally...dia marah kot sbb sally x update blog...ala-ala mcm tak worth it la follow kan..?

eh...sebenarnya nak cakap...sally mmg super busy,superb hectic minggu ni dan minggu-minggu akan datang...yeahh...al-maklum la kan dah nak akhir tahun...akaun pun nak kena audit dah...
 
yes...duduk dekat dengan bos ni...all 4 of them...mmg sangat memenatkan...kejap sally...sally...sally...bg keja ahri ni,esok dah nak siap...kalau sikit takpe...ni...=.=" (tak nak mengeluh)
 
ok...sory tak dapat update panjang-panjang...
 
sebab..........
 
 


2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Lepaskan.

11:00:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Ku jadi tidak tentu arah, entah apa yang ku kuatiri
Sejak terjadi cerita itu. cerita itu
Makan minum ku dh tak terjaga
Asyik memikirkan tentang kamu

Mungkinkah benar mengapa ku tidak menyedari
Lepaskanlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama
Dalam hidupku oh setiap hari
Yang kita pasti ada masalah

Lepaskanlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama,
Dalam hidupku oh setiap hari yang kita pasti ada masalah, dengannya
Ku jadi tidak tentu arah, entah apa yang ku kuatiri
Sejak terjadi cerita itu. cerita itu
Lepaskanlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama

Dalam hidupku oh setiap hari
Yang kita pasti ada masalah
Lepasknlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama
Dalam hidupku oh setiap hari yang kita pasti ada masalah, dengannya.

Wanna-Lepaskan



6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!