Khamis ... hehehehe ...

8:59:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments

assalamualaikum...

hari ni khamis...kalau ikut kalender sally...hari ni 9 Zulhijjah...
sape puasa sunat hari ni..? bestkan sape yang pose...dapat 2 pahala...puasa sunat & puasa sunat khamis...
sally..? err...no komen...wee~

eh...sebenarnya...sally takde benda nak update...mcm life minggu ni bosan sangat...hhuhuhu...so,sally nak update pon macam takde motif...

btw, semalam bukak i-class...sambil-sambil check kelas...tibe2 nampak lecturer post,

 "selamat hari raya aidiladha...drive carefully...btw, I dah upload soalan assignment 1...hantar lepas raya"

erk! tak macam kejam ker..? alahai...menyesal bukak sebelum raya...nak buat-buat tak tahu pun susah..hihihi...ohh..lupa nak cakap...minimum is 10 pages! a'ah...mmg 10 pages minimum assignment tu...sally ni nak dapat 1 pages pun berpeluh dahi !

hahahha...tapi orang kata...adat la belajar kan...kena adapt or accept all the things in life..suka tak suka...kena jugak buat kan...demi segulung ijazah...walaweyy~

tahun ni sally x balik kampung...sebab mcm terhad sangat masa nak g balik kan...so,stay rumah...tgk astro..hehehe..yela...nak merewang pun gaji tak masuk lagi..oppss..hehehehe

dah la...macam makin lama makin merapu..so,

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA... ^_^


7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sabtu & Ahad.

12:03:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...

hari ni sabtu...keja,esok ahad...haihh...
penat la...
esok ade kelas pulak...
kena ke UiTM Shah Alam untuk itu...

masih bizi..tak sempat nak update blog or BW korang...

insyaAllah, minggu depan free sikit sally g jenguk korang..


4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

3:36:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

assalamualaikum..



Sorry! ^_^

Have a nice day people! :)

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Perbezaan cinta, sayang, minat dan suke.

4:34:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...

sally teringat tentang satu persoalan yg pernah sally rasa dulu...emmm...so,sally kongsi ok..? harap-harap korang tau ape yang korang rasa sekarang...okey..?

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. 
(dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. 
(dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…
(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekiranya perut kita dah nak pecah sbb ketawa banyak sangat…)

Minat - sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.
(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan)

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu.....tapi sally xdpat nk pastikan ape yg sally rase skrg...korg rase??

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pemenang Pilihan Ke-2 ( Holiday GA by Sally Samsaiman)

12:48:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments

ehemm...ehemmm...

assalamualaikum...

hehehehe...harap sally pilihan yang kedua ni mintak-mintak la dia dtg claim hadiahnyaa...macam yang sally cerita kat sini...sally bagi masa hingga 15 Oktober utk Aiman Aziz claim hadiah...tapi beliau tak berbuat demikian...so....now souvenir tu masih tidak berpunyaa! yeay...masih ade harapan utk 3 org short listed sally...iaitu...
  1. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  2. http://silenceprovince.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  3. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html 
mereka-mereka ni sekali lagi dah di review oleh sally... dann... pemenang pilihan kedua sally ialah...

*drum roll..


so,kepada cik Farisha...I'm begging you...pehliss la tuntut hadiah ni...hehehhe...kang sally x boleh tido malam pulak menunggu...if possible before 19th October 2012...

so,kepada pemenang...sila email details, (nama,alamat,henpon no & saiz baju) kepada sallysamsaiman@yahoo.com 
 
 
tak nak ke t-shirt ni..? tak best ek...?
 
p/s : kalau ditakdirkan dia tak tuntut hadiahh ni...sally akan pilih antara yg berdua tadi pulak sebagai ganti...tu pon kalau dia x tuntut la yer...ok?

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

PEMENANG : Holiday GA by Sally Samsaiman

9:25:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

assalamualaikum...

alahaii...maaf sesangat...semalam sally busy sangat kat office sampai lupa sangat nak update pemenang nyaa...sory tauuu! ohhh...btw thanks ye cik bintang sebab tolong update semalam...huhuhu...

alaaa...sekarang ni pun busy sangat...nak kena siapkan assignment...kerja kat office lagi...hadoii...buat ade perasaan menyesal dalam tidak sebab g bercuti sampai seminggu....pastu lecturer bagi assignment tak tauuu...

eehhh...korang bukan nak tau sally g mana pun kaannn...korang nak tau sape menang je kann...? so, lepas dah review satu persatu...errr...actually jawapan semua sama...so, it's difficult to me...aicehhh...hahahhaa...

so, yang sally rasa ade beza sikit ialah.....
tapi kaannn...sally x dapat bagi kat semua yang sally short list kan nii....sebab...sebab...alahaaiiii...byk sgt sebab nya laaaaaa.....so soooorrryyyy taauuuu...

akhirnya sally hanya dapat pilih seorang aje yang bertuah iaitu...


so, kepada lagi 3 orang yang sally short list kan tu...harap maap yer...next time sally buat GA lagi...jgn serik pulak nak joinn tauu...ohh...souvenir yang sally nak bagi tu ialah t-shirt...macam ni...

so,kepada pemenang...sila email details, (nama,alamat,henpon no & saiz baju) kepada sallysamsaiman@yahoo.com before Isnin (15Okt2012)...

p/s : kalau ditakdirkan dia tak tuntut hadiahh ni...sally akan pilih antara yg bertiga tadi sebagai ganti...tu pon kalau dia x pilihhh la yer...ok?

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

ANNOUNCEMENT !!

8:23:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum..

saya mewakili cik sally ingin memohon seribu kemaafan kepada semua peserta-peserta yang join Holiday GA by Sally Samsaiman .. oleh kerana cik sally tersangat-sangat la busy sejak balik bercuti neh, beliau tak sempat nak update blog. and nak umum sapa pemenangnya. by then, insyaALLAH esok cik sally akan umumkan sapa pemenang tuk Holiday GA by Sally Samsaiman okay? :) stay tune okay!

dibebel oleh,
cik bintang a.k.a Syifa' Azhar :D

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Backstabber!

4:52:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

ha'ah ! 

kau la...x payah nak tuding jari kat org lain..

aku pantang betul org jenis tikam belakang ni..

seriously, please watch out YOU! backstabber!


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

PESERTA : Holiday GiveAway by Sally Samsaiman

3:49:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

assalamualaikum...

helooo...sory la lambat bebenor update nye kan...berterabur koje yang tinggal seminggu atas meja ni...adeh! lain kali x boleh nak cuti lama-lama...nnt bertimbun-timbun koje atas meja..!!

ni sally listkan...17 org yang sudi join GA sally...
  1. http://cintasuriya.blogspot.com/2012/09/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  2. http://angellovesoldier.blogspot.com/2012/09/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  3. http://cadburylovescontest.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  4. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  5. http://gulahatimama.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  6. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  7. http://cempakakuningku.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  8. http://mizayusof-contest.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  9. http://www.aimanaziz.my/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  10. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  11. http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  12. http://iniblogazrapoyo.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  13. http://jassnani.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  14. http://silenceprovince.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  15. http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  16. http://shapurplegirl.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  17. http://lovelygiveaway.blogspot.com/2012/10/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html 
so,kepada 17 orang yang tersenarai...harap dapat menjenguk post sally pada 12 Oktober nanti ye...
nantikan siapa yang bertuah yer..!



5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Masih dalam MOOD bercuti .

3:23:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...

hari ni isnin...bosan...masih dalam mood bercuti...

masih terasa macam dekat Bandung..

nanti baru update pasal vacation...

meja penuh dengan SEMINGGU PUNYA KERJA!


4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!