Holiday GiveAway by Sally Samsaiman

12:00:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments

INI STICKY POST YE..SILA SCROLL KE BAWAH UTK ENTRY YG BARU !

Assalamualaikum...

ohh...heloo disana...lepas segmen...lepas GA..ni sally buat pulak GA lg...byk sgt sekarang GA...tu yg susah sikit nak buat GA...kang banyak yg sama org x nak join pulak kan...ehee...tapi GA sally ade yang nak join tak ? kalau ade yang nak join...join laa...ok?

GA ni sally buat sempena pemergian sally bercuti ke Bandung...kalau nak belikan souvenir untuk 394 followers sally...mmg sengkek la untuk 5 bulan kan..hihihi...so sally amik la inisiatif utk bagi kepada yang rajin dtg tgk-tgk kan blog sally... hadiah dia suprise sikit...sebab x tau lagi ape yang sally nak beli...sebab baru nak g melancong kan...*yg join je la kira tolong jaga!

Bismillahirahmanirrahim...dgn nama Allah yg maha pemurah lg maha mengasihani...sally rasmikan GA ni..
*feeling jadi PM kejap...hihi...

syarat-syarat penyertaan..

  1. mesti follower blog sally...kalau tak, buat-buat la tekan button follow tu..yeaa...
  2. klik aje sini ... sila la tunggu sampai hbs loading .. lg byk korang tekan...kan lg byk hadiah dapat sally beli...ye dok..?
  3. tulis satu entry dengan tajuk "Holiday GiveAway by Sally Samsaiman"
  4. tampal banner yg x cantik tu dekat entry & linkkan ke entry ni.
  5. dalam entry, jawab satu soalan yg senang, "KENAPA SALLY KENA BAGI SOUVENIR DARI BANDUNG DEKAT SAYA?"
  6. dah ? komen link entry korang kat dalam entry ni .. mcm biasa la .. tak nak link blog ek .. jenuh nak cari kalau dah seminggu punya kan..?
  7. senang kan?? senang kan? ape lagi...join la ramai-ramai...
sally akan pilih pemenang dia yer...kriteria based kepada jawapan yg dapat menarik perhatian sally...so, pandai-pandaila nak bodek sally...insyaAllah...sally akan cari hadiah yg berpatutan dengan korang punya effort yang susah payah jaga kan blog sally..pemenang tu mungkin 1,mungkin 2, mungkin 10...sape tau...doa-doakan la sally...

GiveAway akan berlangsung bermula 30 Sept (8am) - 6 Oktober (8pm)
Jawapan akan direview pada hari Ahad-Selasa (7-9 Oktober)
pemenang diberitahu pada Jumaat (12 Oktober)

deal haa ? selamat mencuba !

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I'll be AWAY ~

9:06:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...alhamdulillah...akhirnya...masa yang ditunggu...sally akan berangkat ke Bandung pagi esok...flight pada pukul 6.20am nanti...doakan sally selamat pergi dan selamat pulang...kali ni pergi dgn mama and akak jer...so,survive la kami bertiga kat situ...

memandangkan sally takde untuk tempoh masa seminggu...sally ade buat satu GA yg akan di auto publish tepat pukul 12am malam ni...jangan lupa join tau!

till then, will be missing you guys...love and hugs! :)

nah!! coklat untuk semua...jgn nakal-nakal tau! ^_^

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I LOVE when the calender state that today is 28th.

12:18:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum...salam jumaat...

SENYUM...kan elok sedekah hari Jumaat ni...hehehehe
kenapa dengan 28th..? malu la nak jawab...ehee...sebab setiap bulan pada tarikh 28th...kan...mmm...sebab...kan...errr...GAJI MASUK!


hoyeahh...alhamdulillah...bulan ni dapat bonus...nampak cantik la sikit payslip bulan ni...syukur...syukur...terasa kekuasaan Allah...sentiasa memberi rezeki...kadang tanpa kita duga kan...Allah sayang kita sebenarnya...^_^



lagi sekali sally panjatkan kesyukuran kepada Allah SWT...sebab akhirnyaa...akhirnya...setelah genap setahun bekerja dekat sini...Allah tu Maha Kaya, telah membuka pintu hati bos kesayangan sally untuk naikkan gaji...syukur...alhamdulillah...tapi tu cerita bulan depan pulak...ehee...

sebabkan hari ni jumaat...lunch time pun lama sikit dari biasa...so, jap lagi nak keluar g bank...al-maklum la kan...dah gaji...eheee...

suka bebenor ye sally bile dapat gaji...hehehhe...boleh shopping lebih sikit dekat bandung...

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Fesyen : Plussize blogshop

3:00:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

assalamualaikum..

ehh...jangan la buat muka pelik camtu...yela...asyik-asyik tgk orang post blogshop pasal baju yang cantik-cantik tapi untuk org yg saiz kecik yg comel lote...hiihihi...disebabkan sally punya saiz ni dua kali ganda dari orang yg comel lote ni...ehee...sally ambik kesempatan ni untuk kenalkan satu blog yang jual pelbagai baju untuk plus size...

so,kepada yg saiz comel tuh...boleh la jenguk ke blog kak Jess

link --> Jessabella pluzsize stealz

kat sini baju dia ikot trend..mostly harganya sgt berpatutan dan kualiti dia mantopp.. tak kan pernah mengecewakan...sally banyak beli long dress and cardigan kat sini...

syukur...even though owner dia chinese...tp dia sgt peramah and senang kalau kita nak bertanya pendapat dia tentang fesyen utk org cecomel ni...ehee..so,sesape yang berminat...boleh la kesana...

siapa kata orang comel tak boleh berfesyen...? ^_^

ni antara contoh dress and etc :



6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Give Away : Wangi & Happy Macam Akiff

1:43:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

assalamualaikum...

sekarang time lunch...so nak join satu GA...hehehe...
 
 
sape nak join...klik ---> sini
 
perfume yg sally suka...actually yg sally suka semua takde dlm list...so yg ni perfume yg sally pernah bau and Lanvin sally dah ade Miniture dia..hehehhe...

so,abah Careno...dua pon kira boleh la yer..hehehe.. ^_^
 


16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

11:38:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...


lalalalalalala...........~ ♫ ♪

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dia ni kucing ke haa....nnn...tuuu...?

11:22:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments

assalamualaikum...actually kan...semalam masa masuk office...awal sgt...time tu sally sorang je yang ade...tibe-tibe ade dgr kucing meow-meow...seram sebab bunyi sayu jer...so,buat-buat takde pape...

menjelang ptg dengar lagi...sally tanya kat kawan sebelah...

Sally : wehh, ade dengar bunyi pape tak..?
Fiza  : mane ade...kau ni...
Sally : takde ke..? aku dengar bunyi kucing la...(time ni jugak la kucing tu nak diam)
Fiza  : dah la...aku takde dengar...buat keja laa!

err...sebab kan dia x dengar...so, sekali lagi terpaksa buat-buat takde pape.. =.=" 
*yeaa...mmg time tu seram!


hari ni..Jumaat...sore kucing meow-meow tu makin kuat...mcm nak roboh bangunan ni...kawan sally, Atid pegi jugak tengok...dalam store yg mmg tersangat jarang kami bukak...and....kami jumpa...


err...kesiann...dia sekor jer yang ade...mak or adik beradik lain tade...duduk pulak atas simen...kesian dia kesejukan..lapar lagi....sally pun bg jer la susu dutch lady full cream...tu pun amik kat kak Aiman...akak yg keja kat sini...n sally masukkan dia dalam kotak kertas A4...pastu letak kain buruk...kesian diaa...even sekarang sally masih lagi terfikir yg dia ni betul-betul-betul ke kucing...

kaki dia comel...macam pakai stokin...so,sally namakan dia, 'Socks'...hehehe...dia dah selamat sampai kat rumah...abg sally dtg ambik tadi...

p/s : korang rasa dia kucing ker?

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN : UP FOLLOWER BY DINI

8:55:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

assalamualaikum...

huihh...pagi-pagi jumaat ni sambil BW...ternampak satu segmen...actually bukan niat nk tambah follower reramai...tp sebab nak support Dini..dulu selalu jalan-jalan kat blog dia...rindu pulak sebab lama dah dia x update...bz kat kolej katanya...

ok...sesape yg free tu...boleh join...sampai 30/9/2012 je yup!

klik kat sini untuk join..happy Friday peeps! ^_^

http://2.bp.blogspot.com/-D8BPzg4-3t0/UFrUMWh_VsI/AAAAAAAADtk/4UxN0qxupcA/s1600/UP+FOLLOWER+BY+DINI.jpg

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Karena Ku Cinta Kau .. eh eh ...

2:39:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...

hari khamis sejuk lepas hujan lebat dekat Ampang, membawa diri terbang..ala ala lagu zizan...eh eh...lirik lagu ni..saje nak share...lagu BCL...or as known as Bunga Citra Lestari...alaaa...bini Ashraff Sinclair tu laa...quite a nice lyrics...a very deep meaning..to me..seriously...ok..? Meh kita karoke .. lalalala ..
*jgn la hujan lebat balik..teeehee

Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau selalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Jika kau tak percaya padaku
Sakitnya aku
Jika lebih dengar mereka
Sedih hatiku
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau.. kau..

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Kau tahu ku juga ingin denganmu
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau 

**lirik ni saya tujukan khas kepada awak, Adam Levine . HAHAHHAHAHA


Ok...main-main jer...jgn marahh...have a nice Thursday people! :)

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

3:33:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...


Chicco Jerikho

^_^

p/s : mcm muka Awi Rafael kan.. ?

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

1 year of SERVICE.. ^_^

12:40:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

assalamualaikum...

19/9/2011 - 19/9/2012
 
 

yeay...alhamdulillah...hari ni genap sally setahun berkhidmat dekat company sekarang...huihhh...penat lelah sally...actually kalau nak dikira...sally dah ade dlm company ni setahun 3 bulan...tp sebab 3 bulan tu tempoh sally menjalani latihan praktikal...huihhh...lama kan!

actually sayang nak tinggalkan company ni...tp demi nak cari pengalaman baru kan...nanti-nanti la sally cari keja lain...sebab buat masa ni nak tumpukan perhatian dekat pelajaran sally dekat UiTM ..

kan...? nak tunggu bos belanja makan la...tak pun mintak naik gaji...hehehe...ok tak..?

*errr...orang lain dah koje nam ploh lapan tahun pun tade kecohh sally oii...

AAK.. ?


5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Anniversary Mini Giveaway by Garden of Crafts

1:43:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...

hacchoo ! maap...maap...
sally demam selsema ni...tp ternampak satu GA...
macam lama sgt dah x join GA..
*alasan malas nak buat keja..tgh mood cuti lagi

sila join ye...last day of GA on 30/9/2012


*Cik Ann...nak tag wane bronze tu..pehlissss..

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

sape nak FREE ticket pegi Legoland?

11:58:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...haaa! sally tau...mesti ramai yg nak pegi kan...? pagi tadi sally masuk ke maybank2u..hihihi...bukan nak tengok duit tinggal bape sen ye..sebab nak topup...hihihi...kemalasan melanda nak ke kedai mamak kat bawah ofis ni...yes...sally kena koje hari sabtu...fuhhh =.=

ehh..lari topik...haa ! sape nak tiket free tuh..? haaa...Maybank ada anjurkan contest utk blogger...



*maap yer...sally copy dlm english

Maybank - Legoland Bloggers Contest

Blog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!

Maybank - Legoland Bloggers Contest is a contest open to all Malaysian residents. Bloggers will blog about why they would like Maybank to give them tickets to Legoland and they will stand a chance to win tickets to visit Legoland!

Contest Period
11 - 30 September 2012 (Winners can visit Legoland in December 2012 School holidays)

Prizes
  • Grand Prizes - One (1) pair of Season Tickets to Legoland Malaysia
  • 10 pairs of Day Passes to Legoland Malaysia
How to participate
  1. You are required to write a short blog post in your own blog about "Why Maybank should give me tickets to Legoland" (in less than 500 words). 
  2. Judging criteria will include creativity, originality, and elements of humour.
  3. You are allowed to use images or videos to make your post more interesting. 
  4. After you have published the post in your own blog, you will need to email the details of the submission including your Name, IC Number, Address, Contact Number, and the web link of the post in your blog to social@maybank.com.my
sally pun dah join...harap-harap ade rezeki dalam bulan syawal ni...insyaAllah...kalau nak tgk sally punya...boleh klik sini ...

doakan sally ye! *kena buat solat hajat ni bak kata akak kat office ni...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Why Maybank should give me tickets to Legoland

11:29:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

hello there! yes!! as stated there...Maybank will give us a FREE ticket to Legoland! I know you'll loved the FREE statement there, right? Now, let me think about..."Why Maybank should give me tickets to Legoland"?

emmm...why Maybank should at least reconsider me to win the ticket...yes! let me list the reason why..
*perhaps not more that 500 words..HAHA

Reason #1 - Maybank already become my inspiration starting on when I decided to start saving my money! .
Reason #2 - I am Maybank customer, why not you'll give me the FREE ticket..? *ya..yaa..I know I sound a bit sarcastic there
Reason #3 - Money is tight right now and buying ticket to Legoland will end up myself to not makan for one month..HAHA
Reason #4 - I've never been to Legoland before, and I'd love go to Legoland at least once in my life and yet for FREE of course!

But then again, I don't think that I qualified enough to win the ticket, and I could say I'm far enough to win and yet I really don't have any extraordinary, power or awesome reason to be express out here but still I wanted to join this competition, at least I've tried right?

or should I said, I should win the ticket because I wanted too..? or because I don't have reason to tell..?

okay, that's enough, Maybank...! please consider me to win , pleaseeee...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding Day Barbie & Ken

3:07:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum...

tadi dok la godek2 blog Telor Di Basuh...
 
gambar wedding patung barbie yang comel! ishh...geramnyaa...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
haaa...kalau nak tgk lagi gambar-gambar wedding ala-ala fairy tale ni...
 
korang pegi jalan-jalan dekat blog Telor Di Basuh ni...

ok..? Happy Day peeps! ^_^

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday ! #10

8:26:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

assalamualaikum...

BFF  
Best Friend Forever

let say, make it twist..

FFB ?
Friend For Benefit

what kind of FRIENDS are you...?

*sedaapnya ice-cream..!

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

2:45:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

assalamualaikum..



Wordless Wednesday : On Wednesday, all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the wordless title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Doa elak sihir dan pukau.

3:16:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...

Hari ni isnin...sangat mengantuk ! padahnya bila tak reti nak tido awal even dah tau nak kena keja hari isnin kan...hhihi...hari ni nak kongsi satu doa...doa elak sihir & pukau...

kenapa tiba-tiba..?

rasa macam kena tau semua ni...doa ni pun sally ambil dari blog Tazkirah..
Untuk menghindarkan diri dari sihir atau ilmu pukau, lakukan amalan berikut setiap hari :


1. Baca doa berikut:



“Dengan nama Allah, tidak akan berlaku kemudaratan di samping nama-Nya itu, sesuatu yang turun dari langit atau dari bumi, dan Dialah Allah yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.”


2. Ayatul Kursi
3. Al-Muawwizat (Surah al-Ikhlas, al-Falaq & an-Naas)
4. Berniat lakukan amalan di atas agar Allah hindarkan dari apa jua bahaya.

Semoga Allah pelihara kita semua dari segala malapetaka dan gangguan...insyaAllah..

Wallahualam..


2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pemenang topup dari Sally from "Pemenang Contest My Awesome Blog by Hana Jalil & Hanaa' Daud"

9:35:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

helo ! assalamualaikum...sally baru perasan ade sorang lagi pemenang yg masih belum bg details..hihihi...maafla kat 2 org pemenang tu yg dah berkobar bg details tapi belum sally tunaikan janji lagi...



kepada adik Hajar : 
sory laa...akak xtau nak cari kad kat mana dah...kat area umah akak semuanya masuk terus..hihihi .. nnt kalau dah boleh topup..inform akak..

kepada Arifah Lee :
huhuhu...sally baru perasan yg Arifah ade add sally kat FB...tp maafla...nk online limited je kat office...sila email kan je details kat email sally, sallysamsaiman@yahoo.com

kepada Fiqra :
kak sally topupkan hari ni ye...so, nnt kalau dah masuk...mohon la komen dekat chatbox akak or email aje kat sallysamsaiman@yahoo.com

ok! minggu ni minggu yg tersangat la super busy...maaf atas kelewatan...thank you ..

Lots Of Love,
Sally Samsaiman


0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mana ada nangis , mata masuk habuk .

3:41:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum...
minggu ni sally rasa sedih...
entah...macam rasa tersisih...mungkin sebab kena buat semua sendiri...
berdikari...

minggu ni minggu yg seringkali setiap kesalahan orang lain...diletak atas bahu sally untuk terima hukuman...

keluarga...
pun masih sally rasa tersisih...
mungkin perasaan sally...mungkin juga bukan...

maaf atas entry yang tidak bermotif..

cuma tak tau nak cakap kat sape..

x tau nak luah kat sape..

takpe...Allah kan ade..kan?

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!