Cacing kerawit hidup dalam keriangan ...

11:01:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

hahhaha...macam tagline genting...kota keriangan...ehee...assalamualaikum ! hahahha...just nak kongsi dgn korang...hari ahad ari tu sally g belanja cacing kerawit dalam perut ni makan Seoul Food...alaa...nak feeling-feeling g korea la kononnya...ehee...

restoran yang menjadi pilihan sally dgn kawan sally...ni haa !


Dubu-Dubu Seoul Food...dekat dalam Mid Valley...hihihi...entah kenapa teringin nak menggedik nak makan korea-korea sangat...hahahha...nak kata sedap sgt tak la...al maklum la kan...tekak melayu..mane boleh nak makan benda-benda yang luar kawasan Malaysia ni...ehemm...mengada !


air yang atas tu sally punya...pilih Peach Tea..hihi..SEDAAP GILA ! hihihi...tapi kesian kat kwn sally...dia minum yg bawah tuh...barley kalau x silap...tapi dia ckp x sedaap...n btw,sally rasa pun mmg sgt x sedap...mcm barley hangit ! eheemm...

now ! makan time ... sally amik chicken bulgogi set dgn nasi sebab lapar sgt time tu...tapi actually kalau amik beef bulgogi lagi sedaap tau ! dalam set ni ade chicken bulgogi, 3 different flava of kimchi dengan seaweed soup...kalau amik nasi...kena amik set laa...



alaaa ! lupa nak amik gambar kawan sally punya makanan...sebab dah lapar sgt ! dia mkn sweet and spicy chicken...biase jela...sedap jugak ayam dia...pedas-pedas manis...aicehh ~ sebab tamak sgt kan...kitorang pun add on Dubboki...dubboki ni dalam bahasa omputihnya...rice cake...sumpah sedap tapi sumpah jugak pedas gila ! dia dalam tu ade rice cake, telur, fish cake .. kalau korang suka tgk cite korea ... yang dorang salu mkn kat tepi jalan tuh ..

dia mmg buruk sbb dah kena mkn baru amik gambar .. gelojoh !
hihihi...kesimpulannya...korang kena rasa....sekali sekala je pun...atleast kita tau jugak kan ape rasa makanan org luar...kan ? hihihi ... insyaAllah next time nak g lagi...nak makan ramen !

You Might Also Like

3 comments:

  1. raihan pernah mkn kat sini. try rice cake tuh. pedas sungguh.

    jemputlah ke blog:
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/07/belajar-bahasa-korea.html

    ReplyDelete
  2. sedapnye! nk try lah lpas nie~ heheh

    ReplyDelete
  3. @raihan : sedaap kan !

    @haz : g la try !! sedaaap !! :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!