Senarai nama peserta untuk Miniature Perfume GA !

1:17:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

assalamualaikum...wee~ marilah jengah peserta utk GA sally...
  1. http://kasihhannah88.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  2. http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  3. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  4. http://kotakhadiahdhia.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  5. http://sayaiylia.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  6. http://fafazukri.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  7. http://apy-ahmasa.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  8. http://ainiesempoy.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  9. http://appleshera.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html 
  10. http://iralone09.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html 
  11. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html 
  12. http://gadislollipops.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  13. http://www.dear-lyana.co.cc/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  14. http://hip2-horey.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  15. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  16. http://nanakimie.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  17. http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  18. http://mymatatajam.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  19. http://kisahamrara.blogspot.ca/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  20. http://hannah-hairul.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  21. http://saiapunyacherita.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  22. http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  23. http://kisahsidairy.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  24. http://faralalalala.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  25. http://diarimass.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  26. http://menariksanasini.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  27. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  28. http://gulahatimama.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  29. http://chocolate-vochelle.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  30. http://lovely-sweet-apple.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  31. http://mun-rah.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  32. http://nurhastorylife.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  33. http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  34. http://anakenciksalamat.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  35. http://www.miramashimaaru.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  36. http://foolishlovevictim.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  37. http://elymirsada.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  38. http://iznawzi.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  39. http://aimamazlanafna.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  40. http://faratasyadiary.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  41. http://me-is-imah.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  42. http://anisnira.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  43. http://arisalatifah.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
  44. http://umikasum.blogspot.com/2012/07/miniature-perfume-giveaway-by-sally.html
yes! total nye ade 44 orang yang sudi Join GA sally ni...hihihi...semua nak perfume yee...hihi...ok ! jgn lupa hari khamis yee...sally akan update pemenangnya... !

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Miniature Perfume GiveAway by Sally Samsaiman

12:00:00 PM Sally Samsaiman 54 Comments

INI STICKY POST YE..SILA SCROLL KE BAWAH UTK ENTRY YG BARU !

ohh...heloo disana...lepas segmen...ni sally buat pulak GA...byk sgt sekarang GA...tu yg susah sikit nak buat GA...kang banyak yg sama org x nak join pulak kan...ehee...tapi GA sally ade yang nak join tak ? kalau ade yang nak join...join laa...ok?

Bismillahirahmanirrahim...dgn nama Allah yg maha pemurah lg maha mengasihani...sally rasmikan GA ni..
*feeling jadi PM kejap...hihi...

nak cakap hadiahnya suprise tipu sgt kan...hihihi...ok la...list kan jugak hadiahnya...

  • 2 x Miniature Perfume pilihan pemenang (kalau takde,sally akan pilih ikut gender)
  • 2 x Vials pilihan pemenang (kalau takde,sally akan pilih ikut gender)
kalau x tau korang suka perfume ape...sally cadangkan korang jenguk page ni --> Fragrantica

GA sally paling mudah...paling senang...cara-cara nak join atau dlm erti kata yg lain syarat-syarat penyertaan..


  1. mesti follower blog sally...kalau tak, pandai-pandai laa..hihihi
  2. klik aje sini dan sini jugak
  3. tulis satu entry dengan tajuk "Miniature Perfume GiveAway by Sally Samsaiman"
  4. tampal banner yg x cantik tu dekat enty & linkkan ke entry ni.
  5. dalam entry tulis kan satu jenis perfume yang korang suka...(kalau menang, sally akan cuba cari perfume yang korang suka tu...miniature/vials je ek...kalau tak..mcm T & C kat atas tu)
  6. dah ? komen entry korang kat dalam entry ni ..
  7. senang kan?? senang kan? ape lagi...join la ramai-ramai...
untuk bagi semua orang puas hati...sally akan memohon bantuan Encik Random untuk pilih pemenang...
ok tak ? setuju ke tak ?

GiveAway akan berlangsung bermula 20 July (8am) - 30 July (12pm)
pemenang akan dipilih dan diberitahu pada 2 August

deal haa ? selamat mencuba !

54 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ada lagi 3 JAM je !

9:18:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualikum ! haaa! selamat hari isnin ! dah Ramadhan yang ke 10... 3 jam ! haa...ape yg 3 jam je tinggal tu ? yup...3 jam sebelum pukul 12pm! ape jadi kalau dah pukul 12pm? kalau dah pukul 12pm...korang terlambat la nak join GA sally ---> Miniature Perfume GiveAway by Sally Samsaiman. cepat cepat ! kalau lambat melepas nak dapat perfume rayaa... wee ~

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Masa yang sesuai minum air.

11:29:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...helo...helo...hihihi...malam ni...before nak masuk beradu...sally nak kongsi satu rahsia...heheheh....rahsia yang sgt tak rahsia...*hadoi...cakap berputar...ok la...ni haa....rahsianya...masa yang sesuai utk minum air...bukan la afdal time ni jer...just time ni ade kebaikkan kepada sistem tubuh badan kita...



Minum dua gelas air masak  SELEPAS BANGUN TIDUR . Ianya membantu mengaktifkan organ dalaman

Minum segelas air masak 
 30 MINIT SEBELUM MAKAN . Ianya membantu penghadaman dan membuatkan perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan .

Minum segelas air masak 
 SEBELUM MANDI . Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah .

Minum segelas air masak 
 SEBELUM TIDUR . Ianya dapat mengelakkan terkena strok dan serangan jantung ketika tidur .



lagi satu...sally pun pernah nampak...orang cakap...masa yang sesuai minum air...antara pukul 1pm - 7pm...sebab time ni...masa untuk sel darah merah kita nak renew...ala-ala nak tumbuh sel baru la gitu...ok ?


tak kisah la bila-bila pun...janji air putih jangan tinggalkan...


credit to : Blog Pen Patah & tempat isi air mesin Dr. Sukida . hihihihi .

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pernah makan ni ?

2:11:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...haiii !! hari ni semua ade kat rumah mama sally...ada akak sekali...so hari ni kami nak masak...weee...hari ni resepi hari ni...bihun soto, bergedil ... and tambahan hari ni ... PAI TEE ~ ...


pernah makan tak pai tee? kalau yang selalu g The Chicken Rice Shop...mesti selalu makan...benda ni mmg feberet sally dgn akak...so, hari ni kami nak buat benda ni...sesape yang suka mkn sayur tu...sally sarankan korang cuba la buat...tp kena ada acuan dia dulu...banyak jual dekat bakery shop... ok ?

sally nak keluar beli barang ni...wee ~ x sabar rasa nak masak...ohh...hari ni berbuka berempat je...tunggu abang sally balik...ok ! babai ~ have a pleasant Saturday peeps ! 

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jiwa Kosong *entry melampau dari segenap segi

2:55:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...
korang, seriously sally nak nanges sangat sekarang...sangat...sangat...actually, sally gaduh sikit dgn ibu semalam...sebab ibu asyik nak sebelahkan perempuan lidah bercabang tu...anak sendiri dia letak tepi...kadang sally sendiri x paham...kenapa...kenapa kena jadi camni....sebab ibu sendiri tau yang perempuan tu batu api, lidah bercabang...kira mmg sally f*ck gila la dia ! dah la menumpang rumah orang...tapi x reti sedar diri...kerja tak nak...dok bangun makan tidur...bukan sally nak mengungkit...tp sally penat keja sorang-sorang...at last, kena bg BIAWAK HIDUP tu mkn...sally x kisah nak bagi duit kat ibu...sebab ibu boleh je jaga sally dari kecik..but each time ibu tetap menangkan dia...dia bukan ade kena mengena dgn sally pon...setakat mak dia adik beradik tiri dengan arwah ayah sally...tu jer...anak dia dah lari...mak bapak buang dia...adik beradik ? jangan tanya la... keja tak nak, asyik makan ubat tidur...bangun, makan...mkn blk ubat and tidur...asyik kejanya, telefon orang sana sini...mintak duit...tau la camne manusia mcm tu boleh hidup kat dunia nii...entah...entah...


seriously, sally rasa tersisih sangat...sampai sally lari bawa diri duduk rumah mama tiri sally...sampai tahap camni sekali sally terasa hati...sampai kadang-kadang sally rasa macam sally yang menumpang kat rumah sendiri...sorry sgt korang terpaksa baca entry sally yang mcm x perlu ni...maaf sangat...tp dada sally dah macam nak meletup sebab asyik tahan...nak menangis, airmata pun dah kering...jiwa rasa kosong, ada ibu rasa macam takde...kali ni betul-betul rasa macam nak kena bawak diri sensorang...duduk jauh...jauh dari semua orang!



*hilang pahala puasa hari ni ...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday ! #9

10:22:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...

nak nanges !
BOS!! kita nak duit bonus macam org keja gabemen tuu...boleh laaa...boleh laaa....

pehlisss ~

hehehehehe .....

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Review Blog : Bulan Ramadhan

3:34:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

OLLA ! Assalamualaikum...huihhh...puasa ke tak ni huh..? jangan ponteng ek...hah ! hah!! yang tu tgh buat ape...?

ehee...ptg2 before balik keja ni...sally nak join satu segmen...

 
segmen anjuran Shera ... so sesape yang nak di review blognya mcm sally ni... klik aje kat SINI..cepat-cepat...tarikh tamat 30 July ni !
 
ohh...cik penganjur...thanks ye sbb join GA sally...sally pun dah derma dah tadi...wee ~

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Miniature Perfume GiveAway.

10:59:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum...huhuhu...semua sihat ? semoga sihat-sihat la hendaknya...malam ni dah start terawih...sape yang x pergi?? haipp ! namo macam tu...esok kan dah nak puasa...kan...kan...? haaa !! jgn malas-malas ok...?

mmm...sempena nak menyambut Ramadhan ni...sally ada buat 1 GA...boleh tgk kat sini ---> Miniature Perfume GiveAway...hadiah takdela besar or mahal...but sally cuba cari yang original...ok ? sebab sally pun nak g borong perfume ni...hehehehe...obsess dgn perfume pulak kann...

ok laa...let's make it short....Salam Ramadhan kepada semua yg beragama islam...semoga dapat menjalani ibadah puasa dgn penuh ketaqwaan...jgn simpan surat gastrik pulak time kena tangkap masa lunch esok...weee...gurau je!

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bakti Arjuna Fitri

12:53:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Assalamualaikum...



Bakti Arjuna Fitri

sally rasa, ramai yang dah pernah dengar tentang anak kecil yang harus di bedah secepat mungkin...kerana masalah komplikasi jantung...jantungnya berlubang...6mm...

Fynn Jamal

seorang pemuzik, penulis puisi, seorang ibu...ibu yang sangat tabah...siapa sangka, anak yang diambil sebagai anak angkat, membawa kegembiraan yang sementara apabila disahkan doktor mengalami sedikit masalah pada jantungnya yang terpaksa di bedah dalam kadar segera..walaupun anak itu bukan lahir dari rahimnya, namun sekali bergelar ibu...anak akan sentiasa menjadi nombor satu...dari segala sudut..

Rakyat Malaysia

ramai yang berkongsi, memaksa, mempromosikan tentang berita Juna...RM35,000...jumlah yang perlu dikumpul untuk melakukan pembedahan...ramai yang berkata,

"kenapa sibuk-sibuk nak ke hospital swasta kalau dah x mampu?"

ada yang berkata,

"kesiannya...kita perlu bantu ni !!"

hati orang...walaupun rambut sama hitam, hati takkan semuanya sama..yang tak rela mambantu, mengherdik menghina...yang membantu...berdiam, bertafakur dan mendoakan kesihatan bayi muda itu...

Hari Ini...

Juna dah selamat menjalani pembedahan...masih berada di hospital..semua berjalan dgn lancar...berkat doa rakyat Malaysia, berkat usaha kedua ibu dan bapa...dan juga redha ALLAH S.W.T..ingin tahu lebih lanjut...boleh ke facebook Fynn Jamal atau...search je kat Google..

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

2:32:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

 


 incoming GA .. you wish for ?

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

PEMENANG segmen : MY BFF !! (from NsJ Lovely Shawls)

7:27:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

 
ok...ni entry utk yang mana yg join segmen sally...ade 2 org pemenang, dan sorang pemenang yg sally pilih...so total...3 org seperti yang dibawah ni :
 
http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html 
http://clueless-lifeee.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html 
http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html 
 
sorry sangat sebab pihak sponsor belum hantar lagi pashmina tu ek...dia akan cuba hantar by this week...insyaAllah kalau takde pape halangan...dalam minggu ni korang dapat tau...sorry sangat...sally pun baru tau yg pihak sponsor masih belum hantar hadiah korang...hope korang x marah yeaa..

^_^

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Antara Dua .

12:23:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

*entry ni perihal perasaan yang melampau...harap maafkan kalau terlalu gedik yee* 
 
 

pilihan antara dua...haihhh...kalau hati ni payah kan...sekejap itu yang dia suke...kejap lagi yang lain pulak yang dia nampak....haihh...kadang kan...terpikir...ada beza ke cinta, sayang, minat and suka ? mungkin yg tu kita sayang...yg lg 1 kita suka...ke just minat dan x mungkin jatuh cinta? 
mana mungkin hadir 2 cinta sekali...betul tak ?

sebenarnya kan...jodoh dah ditetapkan...tapi kite kena berusaha untuk cari atau biar masa yang tentukan ? actually kan...sally sendiri x pasti ape yang rasa sekarang ni...cinta ke? sayang ke? minat ke? or suka .. cuba cari penjelasan dekat sini .. tapi masih ragu-ragu...kena istikharah jugak la kan ?
 
 

eh, xpe...jangan risau...sekarang ni sally tgh nak bertungkus lumus nak dapatkan degree...yang lain-lain tu...tolak tepi...bukan tepi yang biasa...nun dekat penjuru pintu masuk umah anak jiran sepupu sally...haaa...cukup jauh tak ? ehee... ~

sally harap...dan sangat berharap yang sally cuma minat or suka...or to be exact...He will be my idol, nor more nor less...I really really really hope it turn that way..sebab...sally rasa bersalah...bersalah yang terlampau...rasa sangat jahat... haihh...tak terdaya nak terangkan...
 
 

SUKA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata, "Ia sangat cantik dan menawan." 
 
SAYANG adalah saat kau melihatnya kau
akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
 
CINTA adalah saat kau melihatnya kau
akan berkata, "Buatku dia adalah anugerah
terindah yang pernah Allah berikan padaku.."

so, sally yang mana ? and korang pulak yang mana ??


2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

syukur ALHAMDULILLAH !

2:24:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

 
syukur...syukur...syukur...syukur alhamdulillah...
 
 
sally baru jer dapat msg dr UITM...mungkin sebab sally x check kot...dia takut sally x tau...so, tu la...as stated...sally dapat melanjutkan pelajaran dalam bidang Pentadbiran perniagaan...syukur...walaupun bukan first choice kan...sebab sally mintak International Business studies...tapi dapat HR...xpelaa...mungkin rezeki dekat situ...dalam batch sally yang mohon cuma sally, Qim dgn Hazeeq je yang berniat nak sambung utk PJJ...so, mmg kami semua dapat...alhamdulillah...kampus & course yang sama...cume mgkn Hazeeq x nak pergi...tinggal la sally dgn Qim...

oh yea...sally pun masih berfikir lagi ni...kena Istikharah la gamaknya...

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ya! saya cikgu !!

11:20:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

 
 helo ! nampak assalamualaikum yang cantik tuh ? baru terfikir nak letak...hihihi...sebab malas nak taip panjang-panjang...thanks Raihan...lupa nak mintak kebenaran ambik ni...hihihi...

entry hari ni...x tau nak kategorikan sebagai ape...nama anak kot...ok tak??

cikgu : Ameer Aqif ?
Ameer Aqif : Ya! saya cikgu !!

Ameer Aqif...sounds good haa ? ok...sesapa yang incoming dapat baby tu...sila pakai nama ni ek...kalau boboiboy la...kalau gegirl jangan laa...

Ameer Aqif = Memakmurkan Beriktikaf
 
kalau nak tunggu sally....lamaaaaa sangat lagi !! hihihi... ~ 

notakaki : nak jadi aunty...cepat la dapat anak buah..wee ~

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kenapa UNFOLLOW blog sally ? :(

3:03:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

ok...yang ni betul sedih ! assalamualaikum...salam jumaat yang penuh barakah...hurm...mcm yang dah tertulis kat tajuk tu...kenapa? kenapa unfollow blog sally ? sedih sally....entry sally bosan sgt ek ? ke sally ada buat salah... ? sob sob sob ... maaflah kalau ade buat salah ... babai ..

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Cendawan Goreng Tepung Nyam Nyam

8:53:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Tadaaaa...! nampak sedap tak..?? hihihi...time tulis entry ni...cendawan ni dah selamat dalam perut...teringin tibe-tibe...sebab dulu kat kolej ade 1 kedai yang jual camni..."Kelantan Freid Chicklen"...bukan salah taip...mmg betul dia ejaan camtu...hihihi...konon tak nak sama la dengan KFC...

meh nak ajar masak meh...sape nak amik resepi ni amik jela...resepi main taram jer ni...hihihi

Bahan – bahan :
1 packet Cendawan Tiram
1 biji telur
1/2 cawan tepung gandum
1 sudu teh tepung jagung
1 sudu teh tepung beras
1 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh serbuk kari daging/ayam
sedikit paprika/serbuk cili @ lada hitam
Sedkit garam (secukup rasa)

Cara-cara membuatnya :-
1. Pecahkan telur dan gaulkan cendawan tadi dalam mangkuk.
2. Kemudian ambil satu mangkuk yg berlainan untuk tepung tadi.
3. Masukkan tepung gandum, tepung jagung, serbuk kari, serbuk kunyit,lada hitam @ serbuk cili dan garam tadi ke dalam mangkuk tersebut, dan gaulkan sehingga sebati.
4. Setelah selesai gaul hingga sebati, celup cendawan yang telah di gaul bersama telur tadi ke dalam serbuk tepung.
5. Panaskan kuali selama beberapa minit sehingga minyak betul2 panas, kemudian goreng selama beberapa minit sehingga warna cendwan menjadi coklat kekuningan.

senang kan ?? cuba la... ^_^

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I'm ADDICTED !

1:20:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Oh Tuhan tolonglah aku, Hapuskan rasa cintaku ..

10:29:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum..
bukan entry sedih mahupun entry putus cinta...

ni entry, mari menyanyi...lalalalalaa ~~

*mulut boleh menipu, tgn menaip juga mampu menipu, dalam hati hanya Allah yang tahu*

Oh Tuhan tolonglah aku,
Hapuskan rasa cintaku,
Akupun ingin bahagia,
Walau tak bersama dia.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera

1:50:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

helo ! assalamualaikum...nak tau ? arini dekat office sally, kitorang meeting sempena nak raya kan...and ade jugak bacaan yassin, tahlil dan doa selamat...hujan pun turun...alhamdulillah...alhamdulillah...berkat...semoga Allah terima ibadah kami semua...burrppp...alhamdulillah jugak sbb dato' (bos besar yg hensem) belanja makan nasi beriyani...sedaaap ! siap tapau lagi...hihihihi...

sempena hari baik ni...sally nak mencuba nasib untuk join GA ni...semoga ade rezeki...sbb as you all kalau pernah baca...sally obses dgn perfume...macam ni .... bole baca kat situ...hari ni join GA yg berkaitan PERFUME !!

http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/06/simple-giveaway-by-jaja-sutera.html

 sape nak join...sila-sila la klik link dekat bawah banner tu...ye!!

tag kepada :


4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

"JOM TAMBAH GENG BLOG"

3:09:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

ehhee...helooo...
assalamualaikum...
segmen kedua yg sally join di hari isnin yang boring ni...hihihi...
actually dah lama follow blog bro zaharin ni...
*padahal koje bertimbun ataih meja

 so mmg x berkesempatan la nak jadi follower yg ke 500.. 

kalau nak join...klik link bawah banner tu ye yob..


http://babaharin.blogspot.com/2012/06/apakah-nasib.html
 tag :


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

1st GiveAway My Sophie Paris Online

12:40:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

helo helo ! assalamualaikum...hari ni sally join GA yg sally jumpe dekat blog Mak Dara...actually kan...x tau kenapa tertarik...hihihi...mungkin sebab purse tu...al-maklum la kan...sally ni susah sgt nak pilih purse...sebab selalu rasa x sesuai...tapi kalau free...mesti la SENTIASA SESUAI kan ? ehee..

tag :

sape nak join...klik dekat link bawah banner tu yaa...Good Luck !





mysophieparisonline.blogspot.com   

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Resepi : Pavlova Buah-Buahan

11:01:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Macam yang sally cite semalam...semalam proses buat pavlova dgn strawberry cheesecake...yeah...lambat start sebab akak sally lambat sgt balik...hoh ! tapi xpe...lambat pon janji sempat buat..ehee...So, yang first sally nak kongsi...pavlova...cheesecake tu...nnt la...penat nak taip berjelaa...korang pun bosan nak baca kan??


So, Sally nak jugak la share resepi, mana tau kot ada yang nak cuba ke kan?

Bahan-bahan Crust
4 biji telur (putih je) - keluarkan dr peti ais dlm 2 jam..jgn sejuk-sejuk
1 cawan gula (sally pakai 1/2 je...manis sgt)
2 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh cuka
1/2 sudu teh esen vanilla

Bahan-bahan topping
Whipping cream (depends nak byk mane topping-sally pakai 200ml)
1 1/2 sudu besar icing sugar
Buah-buah (strawberry,kiwi,rasberry,anggur..etc)

Cara-caranya:
1. Panaskan oven 140 degree (guna api bawah jer tau)
2. Selang 20min...turunkan suhu jadi 120 or 100 degree
3. Pukul putih telur sampai gebu (high speed)
4. Masukkan gula
5. Masukkan tepung jagung
6. Masukkan cuka & esen vanilla
7. Atas dulang lukis atas baking sheet bentuk bulat...x kisah la nak kecik ke besar
8. Pastu bakar jer agak-agak dalam 1 jam 15 min or sampai dia jadi perang sikit
9. Bila dah masak, keluarkan pavlova...sementara nak sejukkan tu...jom kita buat topping
10. Utk topping..just campurkan whipping cream dgn gula pastu pukul sampai kembang

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Today .

2:51:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

helo...helo...assalamualaikum !! hihihi...korang ! arini sally excited sikit...hari ni nak buat cheesecake & pavlova...
actually  sally dgn akak mesti akan buat kek every weekend...but last few month, sally dgn akak busy sikit...hihihi...so, diz month before puasa...nak buat kek puas-puas...sebab nnt pose sibuk nak buat kuih raya pulak kan...hihih...

nnt dah siap sally post ek...sekali dgn resepi...ok ?

meh tgk gambar ni...



notakaki : mintak-mintak jadi secantik ni...wee ~

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Special giveaway by aiman,ain,fatin and asma .

9:04:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

http://cikyayastory.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-aimanainfatin-and.html


assalamualaikum...
actually tgh-tgh blogwalking, jumpa segmen ni...adik kecik molek yang anjurkan...even sally ni dah tua...hihihi...join jugak la...sokong blogger ! hoyeahh...it was a simple giveaway, just a few condition ... lagi la sally suka ! *pemalas lak aihh ~


simple kan ? mudah je sebenarnya join GA or contest..jgn lupa join oke ??

tag 3 blogger, sally pilih semua blogger yg ade ✿ :


2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Which one should I buy ?

3:59:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

korang ! nak mintak tolong boleh tak ? 
which one should I buy ?


Blackberry Torch 9810 vs Samsung Galaxy S II

which I should sally choose ? mcm nak pilih Pokemon pulak ...
hahhaha...
tolong yer ~

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

1:42:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum ..


Wordless Wednesday : On Wednesday, all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the wordless title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Movie | Pixar's BRAVE .

1:52:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hari ni nak cerita pasal cerita ni...baru keluar kat panggung 22 June lepas...kenapa kartun...entah...mungkin sbb Pixar punya kot...ok la...ni ade sikit review synopsis dia ..

"Since ancient times, stories of epic battles and mystical legends have been passed through the generations across the rugged and mysterious Highlands of Scotland. In “Brave,” a new tale joins the lore when the courageous Merida (voice of Kelly Macdonald) confronts tradition, destiny and the fiercest of beasts.
Merida is a skilled archer and impetuous daughter of King Fergus (voice of Billy Connolly) and Queen Elinor (voice of Emma Thompson). Determined to carve her own path in life, Merida defies an age-old custom sacred to the uproarious lords of the land: massive Lord MacGuffin (voice of Kevin McKidd), surly Lord Macintosh (voice of Craig Ferguson) and cantankerous Lord Dingwall (voice of Robbie Coltrane). Merida’s actions inadvertently unleash chaos and fury in the kingdom, and when she turns to an eccentric old Witch (voice of Julie Walters) for help, she is granted an ill-fated wish. The ensuing peril forces Merida to discover the meaning of true bravery in order to undo a beastly curse before it’s too late.
Directed by Mark Andrews and Brenda Chapman, and produced by Katherine Sarafian, “Brave” is a grand adventure full of heart, memorable characters and the signature Pixar humor enjoyed by audiences of all ages. The film takes aim at theaters on June 22, 2012, and will be presented in Disney Digital 3D™ in select theaters.
A grand adventure full of heart, memorable characters and signature Pixar humor, “Brave” uncovers a new tale in the mysterious Highlands of Scotland where the impetuous Merida (voice of Kelly Macdonald) defies an age-old custom and inadvertently unleashes chaos, forcing her to discover the meaning of true bravery before it’s too late.”
cerita ni based lebih kepada pahlawan zaman dulu dan semangat kekeluargaan ...macam biasa la...dulu kan jodoh mak ayah yang carikan...sama jugak macam Merida.. cuma bezanya...si Merida ni x macam puteri yang lain...yang comel...dia suke memanah..hihi...

kuda yg selalu g merantau dgn Merida .. Angus .. kaki dia cantik kan ?
3 adik kembar Merida...semua lelaki...buas + ganas !
Bonda dia Queen Elinor + ayah dia ..
so,sesapa yg belum g tengok...baik g cepat...x rugi kot sebab mmg lawak gila cite ni...asyik ketawa jer...scene yang sedih pun nak gelak jugak...jgn lupa g tgk tau ! =)

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai PEMENANG segmen : MY BFF !!

1:14:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Haiii !! assalamualaikum...mesti ramai yang tunggu keputusan untuk segmen yang sally buat utk bufday BFF sally kan...alaaa...segmen yang ni...haaa ! dah ingat ke tak ?? hihihi...ok ! jeng jeng jeng ... pemenang untuk segmen sally...ade 5 kategori kan !! meh tengok kat bawah nii !! sorry tau sebab ade sedikit pertukaran last minute...ampun-ampun sgt tau !!

 haaa ! so, semua kategori dah ade pemenangnyaa...yang mane x menang jgn la marah jangan sedih-sedih tau...hihihi...lain kali sally buat GA pulak ke... x pun segmen baru...tau!

:
:
:
:
:
:
:
:
:


chop ! hihihi...sally terasa bermurah hati pulak...emmm...sally sponsored lg 2 hadiah nak tak ? hihi...alaa...tapi hadiah biasa-biasa jelaa...nak tak ? kalau xnak pun sally tetap nak bg kat :
  1. http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  2. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html 
mesti ramai nak tanya kenapa sally nak bg jugak kat dorang ... mmm ... alasan dia simple jer... sbb sally rasa dorang deserve to be win .. hihihi...yg lain jgn kecik ati tau...kalau boleh bg kat semua, dah lama dah sally bg!


so...kepada yang dah menang ! sila email kat sally, sallysamsaiman@yahoo.com dalam tu sertakan nama, url blog, no henpon & alamat kalau boleh dalam minggu ni laa...sesape yang x claim hadiah dia ! sally simpan buat pusaka ! :)

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cacing kerawit hidup dalam keriangan ...

11:01:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

hahhaha...macam tagline genting...kota keriangan...ehee...assalamualaikum ! hahahha...just nak kongsi dgn korang...hari ahad ari tu sally g belanja cacing kerawit dalam perut ni makan Seoul Food...alaa...nak feeling-feeling g korea la kononnya...ehee...

restoran yang menjadi pilihan sally dgn kawan sally...ni haa !


Dubu-Dubu Seoul Food...dekat dalam Mid Valley...hihihi...entah kenapa teringin nak menggedik nak makan korea-korea sangat...hahahha...nak kata sedap sgt tak la...al maklum la kan...tekak melayu..mane boleh nak makan benda-benda yang luar kawasan Malaysia ni...ehemm...mengada !


air yang atas tu sally punya...pilih Peach Tea..hihi..SEDAAP GILA ! hihihi...tapi kesian kat kwn sally...dia minum yg bawah tuh...barley kalau x silap...tapi dia ckp x sedaap...n btw,sally rasa pun mmg sgt x sedap...mcm barley hangit ! eheemm...

now ! makan time ... sally amik chicken bulgogi set dgn nasi sebab lapar sgt time tu...tapi actually kalau amik beef bulgogi lagi sedaap tau ! dalam set ni ade chicken bulgogi, 3 different flava of kimchi dengan seaweed soup...kalau amik nasi...kena amik set laa...



alaaa ! lupa nak amik gambar kawan sally punya makanan...sebab dah lapar sgt ! dia mkn sweet and spicy chicken...biase jela...sedap jugak ayam dia...pedas-pedas manis...aicehh ~ sebab tamak sgt kan...kitorang pun add on Dubboki...dubboki ni dalam bahasa omputihnya...rice cake...sumpah sedap tapi sumpah jugak pedas gila ! dia dalam tu ade rice cake, telur, fish cake .. kalau korang suka tgk cite korea ... yang dorang salu mkn kat tepi jalan tuh ..

dia mmg buruk sbb dah kena mkn baru amik gambar .. gelojoh !
hihihi...kesimpulannya...korang kena rasa....sekali sekala je pun...atleast kita tau jugak kan ape rasa makanan org luar...kan ? hihihi ... insyaAllah next time nak g lagi...nak makan ramen !

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!