Kerja ! nak cari kerja ? ke patut berhenti kerja ?

4:38:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

mm...hari ni nak mengomel...nak membebel...nak luah perasaan...makin hari perasaan nak kerja dekat tempat keja serang makin menurun...dah macam dr musim sejuk tukar jadi musim panas...dr milo ais jadi ais...dari melaka ke KL..*mmg xde kaitan semua ni..

kisah kelmarin bila mulanya orang letak kesalahan yg bukan dibuat oleh aku...tapi pas semua kat aku...tu belom masuk buat cerita bodoh dia kat bos...bla..bla..bla...agak-agak la kan kalau nk busukkan nama aku dekat bos pun ! sbb cerita yg kau ckp semua berbalik jadi kesalahan kau...haihh...manusia kalau bodoh sombong..


bulan ni dah genap setahun aku kerja + berpraktikal dekat company ni...best mmg best...tapi kadang-kadang...entah...nak kata benci, macam kasar sgt...tapi mungkin perangai certain pekerja kot...yg dalam office ni semua baik...satu geng,satu kepala...tapi yang dekat site nuu haaa....adoi ! jiwa kacau aku !!


ape kata kalau aku cari kerja baru? tapi kat mana-mana masalah kekal sama kan? xkan ade kerja yang xkan ade masalah...mungkin aku patut bersyukur...kan ? rahsia Allah, aturan Allah...mana kita tau kan...

notakaki : bersyukur dgn rezeki yg Allah bg, kemana pun Allah letakkan aku bekerja...disitu rezeki aku..insyaAllah =)

You Might Also Like

2 comments:

  1. Yup.Bersyukur dgn segala rezeki dariNya :)

    ReplyDelete
  2. yup...exactly nadia...insyaAllah sally akan bertahan...yey!

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!