Friday, June 15, 2012

Alahai ~ Sweet Talker !

hai...salam jumaat sume ! hihihi...bykkan ibadah hari2 jumaat ni...besar pahala...tp jgn la tunggu jumaat baru nak buat ibadah pulak tau ! so, topik sally...sweet talker...penah dengar ? mungkin pernah...mungkin jugak baru je pes taimm dengar...sweet talker ni..kalau zaman-zaman sultan Mahmud mangkat dijulang tu, maknanya macam peribahasa, "menanam tebu di pinggir bibir"...

ahh sudah! kata pes taimm jugak dengar ? ... ok laa...maksud sweet talker ni...makna kata, kalau depan kita tu kemain lagi kelangit memuji-muji, cakap tu sopan je, yang baik2 je...tapi belakang..? hazabb...berbakul-bakul mengutuk/mengumpat... betulkan sally kalau makna tu salah...or kalau ditakrifkan kepada lelaki...jenis yang bukan playboy..tapi suka memuji perempuan...



korang ade kawan macam ni..? honestly, kawan-kawan sally x ramai yang macam ni...sbb masing-masing mulut mmg longkang la kan...hahahha...direct...straight to the point !.. kalau ade yg sweet talker mmg kena bahan sampai setahun la gamaknya...

ok ! back to the topic...sally nak cakap psl lelaki yg sweet talker ni...kadang tu dorang bukan bohong, just puji lebih melangit...kalau boleh jual pujian dorang, mmg berbakul-bakul...bole kaya wooo ~

one thing sally suka dgn lelaki yg sweet talker...dorg mmg SWEET la kan..hahaha...even kadang2 kita tau bnda yg dorg ckp tu sebesar kuman, tp dibesar-besarkan macam dinosaur plak...*tetiba

 so, GIRLS out there...beware dgn sweet talker...sbb dorang mmg sweet time bercakap, tp jgn sampai terjatuh hati pulak, ok ? lain la kalau dorang mmg nak ngorat korang...hihihi...

till then , assalamualaikum... xoxo

1 comment:

  1. http://sweetmisskk.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

    jom join giveaway mizz ninie!

    Hadiah :
    * Sebuah MP3 Player
    * Sebuah Phone Samsung
    * Sebuah Kamera Lomo
    * Button Badge K-pop
    * Inner Neck
    * 30 Bloglist Selama Sebulan
    * 10 Banner

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!