Alahai ~ Sweet Talker !

3:18:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments

hai...salam jumaat sume ! hihihi...bykkan ibadah hari2 jumaat ni...besar pahala...tp jgn la tunggu jumaat baru nak buat ibadah pulak tau ! so, topik sally...sweet talker...penah dengar ? mungkin pernah...mungkin jugak baru je pes taimm dengar...sweet talker ni..kalau zaman-zaman sultan Mahmud mangkat dijulang tu, maknanya macam peribahasa, "menanam tebu di pinggir bibir"...

ahh sudah! kata pes taimm jugak dengar ? ... ok laa...maksud sweet talker ni...makna kata, kalau depan kita tu kemain lagi kelangit memuji-muji, cakap tu sopan je, yang baik2 je...tapi belakang..? hazabb...berbakul-bakul mengutuk/mengumpat... betulkan sally kalau makna tu salah...or kalau ditakrifkan kepada lelaki...jenis yang bukan playboy..tapi suka memuji perempuan...



korang ade kawan macam ni..? honestly, kawan-kawan sally x ramai yang macam ni...sbb masing-masing mulut mmg longkang la kan...hahahha...direct...straight to the point !.. kalau ade yg sweet talker mmg kena bahan sampai setahun la gamaknya...

ok ! back to the topic...sally nak cakap psl lelaki yg sweet talker ni...kadang tu dorang bukan bohong, just puji lebih melangit...kalau boleh jual pujian dorang, mmg berbakul-bakul...bole kaya wooo ~

one thing sally suka dgn lelaki yg sweet talker...dorg mmg SWEET la kan..hahaha...even kadang2 kita tau bnda yg dorg ckp tu sebesar kuman, tp dibesar-besarkan macam dinosaur plak...*tetiba

 so, GIRLS out there...beware dgn sweet talker...sbb dorang mmg sweet time bercakap, tp jgn sampai terjatuh hati pulak, ok ? lain la kalau dorang mmg nak ngorat korang...hihihi...

till then , assalamualaikum... xoxo

You Might Also Like

1 comment:

  1. http://sweetmisskk.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

    jom join giveaway mizz ninie!

    Hadiah :
    * Sebuah MP3 Player
    * Sebuah Phone Samsung
    * Sebuah Kamera Lomo
    * Button Badge K-pop
    * Inner Neck
    * 30 Bloglist Selama Sebulan
    * 10 Banner

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!