3 hari yang haihh ~

9:40:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

assalamualaikum...hai...sory la sbb lama x update...3 hari yang penat...sgt penat...macam-macam masalah yang jadi dekat sally selama 3 hari ni...sampai nak update blog pun langsung x de tenaga...dok memikir masalah yang sedang menimpa...Allah selalu turunkan ujian dekat hamba-hambaNYA...alhamdulillah laaa...semoga terhapus dosa-dosa yang lampau...

eh, korang sihat tak ? rindu pulak...sorry la...langsung sally x BW dekat blog korang..nnt ade masa sally jalan-jalan tau...lama pulak rasa x baca entry korang..ehee...ampun...ampun...ampun...

ok laa...nak kena sambung kerja...maaf la entry yang bosan ni...hadapkan aje la yee...


1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

12:32:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum..



Wordless Wednesday : On Wednesday, all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Absolute Chocolate by Secret Recipe

10:50:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


ellooo~ assalamualaikum sume...arini kan, sally g teman kawan sally lunch dekat Dapur Penyet...restoran yg jual ayam penyet tuh...sebelah dia ade restoran secret recipe...so, kawan sally pun nak beli kek untuk adik dia sbb adik dia dok asyik mintak aje...sally pun macam dah lama x makan kek...I meant kek secret recipe laa kan...kalau kek yang buat sendiri tuh dah biasa sangat...

Absolute chocolate ni...kek baru...lepas kek creme brulee tuh...tgk dari tekstur pun mmg sangat absolutely 100% chocolate...dia x muak sangat...just nice laa...btw, mmg harga per 1 slice cake dah naik ek ? sally tgk xde pon yg harga below than RM7 dah sekarang...


ohh...btw ! absolute chocolate ni mmg sgt la absolute delicious tapi jgn lupa...harga per slice juga sgt la absolute expensive ! it was RM10/slice yee...xde la RM7 ke RM8 ...RM10 ye...kadang x paham ape yang mahal sgt...tp dah sedap kan...hadap kan ajer lerrr ~ haaa...sape2 yg dah gaji tuh, boleh la pegi try...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai nama peserta untuk Segmen : My BFF

3:22:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


olla ! korang...haaa ! masa yang dinanti dah tibaa ye...sini sally nak senaraikan semua nama peserta yang dah join segmen sally yang telah berlangsung since 6 Jun sampai hari ni...26 Jun...haaa ! lupa nak cakap dgn korang...bufday kite punya judges ni, syifa' semalam (25 Jun)...hihihi...dah tua dah dia...happy bday syg !

listed dekat sini...ada seramai 33 orang yg join...sikit jer...but alhamdulillah laa kan...kurang sikit competitors kan? nnt banyak la peluang nak menang...ye dak? aicehh ~

  1. http://queenloveking129.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  2. http://missobsesi.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html
  3. http://opzzpinky.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  4. http://cikharty88.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  5. http://liyana-fauzi.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  6. http://thethousandyearstory.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  7. http://ayut-akumanusiabiasa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  8. http://justforfund.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html
  9. http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  10. http://eisya-watever.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  11. http://apy-ahmasa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  12. http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html 
  13. http://effahsimplygirl.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  14. http://clueless-lifeee.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  15. http://nuratiqahnajihah.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  16. http://kpoppers-bloggers.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  17. http://sweetlove-sweetsourlife.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  18. http://eira-shamiera.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  19. http://anakadamsedangbercerita.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  20. http://numberoneofsyaa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  21. http://mydreamzworlds.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  22. http://lamanbudakkecik.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  23. http://zieyaweasley-wwwzieyaslifecom.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  24. http://chentaeyqa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  25. http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  26. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html
  27. http://realitihidupsaya.blogspot.com/2012/06/segmenmy-bff.html
  28. http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  29. http://kimamoo.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  30. http://maggisedapselalu.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  31. http://ceritaedohayra.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  32. http://kataweup.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  33. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
sally dah mintak syifa' tolong pilih pemenang...insyaAllah dalam masa yang terdekat ni...hihihi...x sabar nak bg hadiah kat korang ! chop ! kalau ade yang sally terlepas pandang...bg tau ye...kot2 la ade yang join tp sally x list kat sini...ok?

sayang korang !! ^_^

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN : MyBFF

2:00:00 PM Sally Samsaiman 45 Comments

AWAS!!! ni sticky post ye sayang-sayang semua =)
untuk entry terbaru sila la scroll ke bawah ...

syukur...lepas banyak join GA and Segmen ni...dapat makin ramai kawan blogger...rupanya ramai gila yang ade blog dalam Malaysia ni...mungkin out from 28 million...ade 50% yang ade blog kot ?

ok ! jom review Segmen baru...sally saje je buat utk sume blogger2...yang mana ade BFF yang korang nak kenalkan dekat blogger...segmen ni sally buat khas utk birthday BFF sally yang incoming ni ( cik Syifa' Azhar ) ...so, nnt dia yg akan pilih pemenang yee...ehh...I love you la bintang !


nama pun dah "My BFF"
banyak la kategori nya kan...maafkan la banner yg x cantik sangat tu...
tapi x kisah kan..?? kan..?? kan..??

now, syarat-syarat penyertaan :
  • Wajib follow blog cik sally, blog cik atid dan blog cik syifa'
  • Wajib follow blog dan page semua sponsor (hadiah terpulang kepada sponsor)
          1) like NsJ Lovely Shawls dan follow blog cik eyqa
          2) like Craft MairaDiana dan follow blog Craft MairaDiana 
          3) like KamiZuzi Sweetcraft dan add page KamiZuzi SweetCraft (yg ni optional sbb dah nak penuh)
  • Letakkan banner di atas dan linkkan ke entry ni.
  • Buat Satu Entry Bertajuk : "SEGMEN : My BFF". Dalam entry korang, masukkan gambar bff korang..if possible ambik dgn gambar korang sekali...
  • Tagkan sorang rakan blogger korang, pastu ajak dorang join jugak.
  • Nak promote segmen ni pon bagus jugak, tapi x de hadiah bagi Top refferal la ye kawan-kawan.
  • Siap ? Hantarkan link entry ke komen. Link seperti : sallysamsaiman.com akan diabaikan.
  • Tarikh mula pada 6 Jun dan tamat pada 26 Jun 2012 pukul 2pm.
hehehhe...even utk Top Referral takde hadiah...tapi utk BFF ade hadiahnyaa...kategorinya ade 5...
  • BFF paling Cantik
  • (1 winner - hadiah sepasang inner dan shawls dari NsJ Lovely Shawls)
  • BFF paling Comel
  • (1 winner - hadiah keychain/hp strap from KamiZuzi SweetCraft )
  • BFF paling Serasi
  • (1 winner - hadiah sepasang inner dan shawls dari NsJ Lovely Shawls)
  • BFF paling Best
  • (1 winner - Voucher 5% dari Craft MairaDiana+1 tudung bawal printed)
  • BFF paling Sweet
  • (1 winner - small pillow from KamiZuzi Craft )
tunggu ape lagi ? senang je kan syarat-syaratnya...so, moh ler join ye kengkawan ! yeeeee...

*hadiah akan sentiasa di update...terlebih sponsor la pulak...hihihi...yg mana yg dah join tu xpe...stick to korang punya post jer :)

45 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Contest : Kami BFF(!)

12:31:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

alahai ! assalamualaikum ! hihihi...hari ni join satu contest...hahahha...nak gelak pon ade jugak...sebab sally buat segmen My BFF tp yg sally g join contest org...hahhaha...dah takkan nak join segmen sendiri kan ?? hahahha...sah2 la menang nnt !

so, Contest ni...sally pertaruhkan gambar "Kongsi 59"...sound creepyy haa ? ...xdelaa...ni nama group kitorg jer...kongsi 59 ni diambil dr dorang yang duduk serumah...and kitorg2 ni yang lain2 dah dimasukkan...actually xdela seramai yg dalam gambar...ade certain just OC (Orientation Committee) tp semua Kongsi 59 mmg oc laa...ok dah dah bebel..meh kite jenguk syarat-syarat dulu...mcm bese...tepek banner dan linkkan ke entry beliau..


 
now, gambar yg sally pertaruhkan ! max 3 gambar yee =)
 
ni masa lepas kami berpenat lelah jadi AJK orientasi .. seminggu tidur 10 jam...amacam ?

even penat...still g jugak mandi sungai tuh !

dapat bodek pengarah, jalan-jalan dekat melaka yoo ~   

 dah like & follow semua...dan tag seorang rakan blogger...sally pun tag laa syifa'

so...simple !

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

26th June

8:34:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

*short entry before start keja..

hai ! assalamualaikum ! selamat hari selasa kawan2!! just nak inform...hari ni dah 26th June...so, segmen My BFF pun dah nak tamat...its 2pm today!! so sape yang belom join lagi , masih sempat tau !! don't waste your time...

klik sini kalau nak join !! cepat2...banyak hadiah tauuu !!!!

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#3

12:37:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments



If you're alone, I'll be your shadow.  
If you want to cry, I'll be your shoulder.  
If you want a hug, I'll be your pillow.  
If you need to be happy, I'll be your smile.  
But anytime you need a friend, I'll just be me.



0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday ! #9

10:59:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum...haiii.. =)


21 June 2012
1 Sya'aban + Khamis = Puasa Sunat 

happy nye...dapat tarikh yg best utk puasa, korang puasa tak ??
 


Spontaneous Thursday : a day when a blogger posts random spontaneous things in her blog without writing it earlier and also without caring how it affects the community.
 
notakaki : puasa...puasa...puasaaa ..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rahsia Disebalik Jerawat Yang Tumbuh .

10:04:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

korangggg ! assalamualaikum...koranggg....nk ngadu sikit kat korang ni...lately ni....ade banyak jerawat yang tumbuh...lagi-lagi kat dagu ni...sobsobsob...aishhh...sebab masalah ni...terus la sally mencari di google...and...sally jumpe ni...korang tau x...setiap tempat yang ade jerawat tuh...ade sebab kenapa dia tumbuh...haa...tau dak...meh sally cite...



1) DAHI:
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih dan stress. Kumpulan ini biasanya panas baran. Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yang cukup danjangan lupa  minum air yang  banyak.
2) HIDUNG:
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah. Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sistem penghadaman tidak normal. Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dengan ovari atau sistem reproduksi.
3) DAGU:
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca daripada haid yang tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.
4) PIPI KIRI:
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk menghadapi masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan hemoglobin darah.
5) PIPI KANAN:
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal.
6) PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN):
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi memmastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.
 sekarang ni...jerawat sally...berkampung dekat dagu...huihhh...risau nyee...emmm...tapi artikel ni xde kesahihannya...ni pun sally amik dari sini...kalau nak kepastian...korang google la yang lain...xpun g jumpe dgn doktor or doktor pakar kulit...tau...yg penting sekali...jaga pemakanan and banyakkan minum air putih...ok? sape ikot nasihat sally...sally sayang dia...hihihi !

notakaki : lama dah tak rasa perasaan ni .. benci !

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

3:08:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


notakaki : I'm not FAT, ok!

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cinta ke Harta ?

1:43:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


assalamualaikum...cinta ke harta yg korang pilih ?? selalu orang cakap kalau yg bercinta dgn org kaya mesti sbb dia banyak duit...banyak harta...harta tak habis makan...tak pernah ke orang pikir kalau bercinta dgn orang kaya sbb dorang mmg jatuh cinta and kaya tu just some kind of BONUS ? entah...orang kata kalau x kaya pun boleh bahagia...tapi kenapa bercerai hanya sbb masing-masing x mampu nak hidup susah ? kenapa ? sbb tiba-tiba CINTA yang korang pertahankan tetiba dah takde?? dah meruntun macam baju kena clorox tuh ?? kadang sally pun fikir...nak kahwin dgn org yang kaya jer...so that hidup sally takkan susah in the future...betul ke percaturan hidup sally?? mungkin kah harta yang buat sally bahagia?? or cinta ??




korang pun mungkin terfikir kenapa perlunya sally tulis entry ni...entry yg mungkin perempuan zaman sekarang jarang nak fikir time bercinta tapi bila dah berkahwin...mula nak menggeluporr ~ ~ entah...mungkin sebab sally dari kecik hidup susah...bila kengkawan keluar, sally dok sengeh dekat rumah...melepak la dgn mama n kakak sally...tgk tv..sally bersyukur jugak sbb sally  tak dilahirkan kaya dan hidup musnah...nasib baik la dapat arwah ayah yg sangat tegas dan x manjakan kitorang dgn duit mcm budak2 sekarang...kalau sally pun sally tak kan bg anak sally musnah jadi hamba duit...kau nak nanges ke, lari satu rumah ke, sorok dlm bilik ke...sukati..janji sally takkan tanggung malu utk keluarga...*dah keluar topik ! kau kahwin pon belom cik sally*

ehh la...apesal entry sally panjang sangat... hahhaha... entah...buat masa ni...sally masih ke arah harta dan kedua cinta...mungkin sbb sally jatuh cinta dekat org yg berharta...mane tau...mungkin satu hari nanti...kan...kuasa Allah...kadang tak tercapai kot oleh akal korang...? tapi bukan la sally mengharapkan yang kaya dan berharta jer...sampai nak jadi perempuan yg memilih...kang sampai ke tua sally tak kawen...*choyy ! mintak jauhh laa ~*

so, kepada bakal suami diluar sana...jgn nak pikir kahwin dapat badan jer...kena la tau cara nak jaga badan tuh...

notakaki : Encik Carta Hati ke Encik Cinta Harta ??

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

12:26:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments



Wordless Wednesday : On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.
notakaki : jgn lupa join Segmen : My BFF ye :)

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Antara sebab mengapa REZEKI SUSAH NAK MASUK .

7:56:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum....kenapa la time-time nak maghrib ni la jugak sally nak update kan...hiihihi...ni sementara nak maghrib...kira macam tazkirah la ni...eheee ~ korang ! tadi kan...sally ade bace some artikel...sebab kenapa rezeki susah nak masuk, rezeki bukan sahaja dalam bentuk wang, tapi kebahagiaan, peluang menyambung belajar, peluang kerja, anak, jodoh dan lain-lain... ...sally bukan la nak mengeluh ke ape...tapi kadang kan...kita sentiasa rasa rezeki yang kita terima x cukup...kan ? so...sally pon cari la kenapa...mana tau kita sama-sama boleh ubah yang buruk tu kepada yang baik...kan ? 

sini, sally nak listkan antara sebab kenapa rezeki susah nak masuk kat kita :

1. Gemar mengungkit-ungkit pemberian
2. Asyik mencanang perihal duit yg tidak cukup untuk urusan itu dan ini
3. Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit
4. Berkira untuk membantu memudahkan hal yg baik
5. Riak bila bersedekah
6. Banyak berbuat maksiat/kemungkaran
7. Tidak/kurang beristighfar
8. Tidak bersyukur/banyak mengeluh

ada tak antara ciri kat atas ni yang korang buat...sally banyak...banyak sgt...banyak mengeluh...kadang mengungkit...kadang yang no 2 tu selalu jugak...mmm...mana tak nya...gaji kecik, tp orang selalu anggap kita gaji lima nam blas ribu sebulan...kadang takde la pulak terniat nak mencanang...ianya secara x sengaja :'(

so, korang...sally harap jgn la buat apa yang sally buat...and kalau boleh...cuba la elak buat apa yang termasuk dalam 8 sebab yang sally listkan tu...tau...and boleh jugak amalkan ayat seribu dinar...


Sesiapa mengamalkan ayat ini Insya’Allah akan:‎
1. Memperoleh kemurahan rezeki yang tidak disangka-sangka.‎
‎2. Mendapat jalan keluar dari segala masalah dan kesulitan.‎
‎3. Mendapat perlindungan dari segala musibah dan bala bencana.
‎4. Jika berperang Insya’Allah tidak akan cedera atau binasa kecuali telah sampai ajal.‎
‎5. Allah akan menunaikan segala hajat dan memberi kemudahan dalam setiap urusan.



mmm...Islam ni mudah kan...tp kita yang menyusahkan...anggap macam susah sangat nak buat tu...nak buat ni...kan...sally harap...korang jangan la berfikiran mcm sally...sally pun insyaAllah akan ubah diri sally ke arah kebaikan...

till then, salam ! xoxo ...

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Kuih Butir Nangka

9:20:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments


Korang ! Hari ni sally puasa...emmm...puasa sunat jer...saje...sbb malas nak makan pg td...tgk2 dah tengah hari...alang-alang, y not kita pose je kan...emmm...untuk bukak pose ni...sally teringin nak mkn kuih...nak beli susah, nak kene keluar...jauh pulak...lgpon ni bukan bulan Ramadhan...mana nak cari kan.. ?? so, I decided to make kuih butir nangka...penah dengar tak ? kalo penah bagus la...kalau tak, meh tengok meh...


Haa...? dah kenal dah...resepi ni mmg senang gila...sbb benda yg paling basic je yg digunakan...hihihi...jom la tgk bahan-bahan dia...ok..?

Butir nangka :
2 cawan tepung pulut
garam
air
pewarna hijau @ air daun pandan
sedikit kapur (jgn amik kapur tulis pulak ke...marah cikgu nnt)

Kuah dia pulak :
santan dari suku kelapa
garam
gula
suku sudu halba
daun pandan

ok...dah siap barang-barang dia..? meh kite try masak meh...hikhikhikk...

1. masukkan sedikit air ke dalam bekas, masukkan sedikit kapur makan bersama secubit garam serta pewarna. kacau sampai kapur sebati dgn pewarna.

2. masukkan tepung pulut tadi sedikit demi sedikit sambil di gaul.

3. buat sehingga adunan menjadi doh dan tidak melekat di tangan. tambah air ikut keperluan.

4. panaskan air hingga mendidih, masukkan doh yang telah digentelkan... bila masak ia akan timbul...

5. apabila dah timbul tu, terus cedokkan dan masukkan ke dalam bekas yang berisi air.

6. untuk kuahnya pula, masukkan semua bahan kedalam periuk, masaklah hingga mendidih.

7. bila dah siap bolehla dicampurkan butir nangka bersama kuahnya. sedia untuk dihidang.....lebihkan santan kalau nak kuah banyak. begitu juga dengan halba. boleh ditambah sukatannya kalau suka.

Tadaaa ! kan dah siap...senang je kan...sally rasa korang kena cuba...ni kuih dtg dari kelantan...sepatutnya dia manis sikit...tp utk kesihatan...sila kurangkan kuantiti gula...oke? selamat mencuba ! =)

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

27 Rejab 1433H

1:30:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

ahlan wasahlan...assalamualaikum...hai ! nape x tido lagi ni ?? haaa...mentang-mentang hari ni ahad...alrite, ikot suka korang la nak tido pukul bape...janji jgn x tido langsung...kesian kat badan tuhh...*refer to diri sendiri..ehee~

so, kenapa dgn 27 rejab ? *sape bole jawab angkat kaki sebelah sambil angkat angkat kening..ok laa...tau pagipagi buta ni korang bosan nak baca panjang-panjang kan...27 rejab sama dgn israk mikraj...ye...perjalanan Nabi Muhammad pergi utk bertemu dgn Allah, yg mana baginda di perintahkan dgn solat 5 waktu...

yee...sally tau...ade certain negeri yang akan bercuti...manfaatkan la cuti ni...jgn ingat israk mikraj dapat cuti...banyak yang kita boleh buat...imarahkan masjid...dengar ceramah...

ok la...sally pon xnak bercerita panjang...kang lama-lama jadi ceramah pulak...so, sesapa yang nak tau lg pasal israk mikraj, boleh tekan sini atau pon sini...tak rugi pon baca kan...tambah pengetahuan...

ok ! till then...salam =)


0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Alahai ~ Sweet Talker !

3:18:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments

hai...salam jumaat sume ! hihihi...bykkan ibadah hari2 jumaat ni...besar pahala...tp jgn la tunggu jumaat baru nak buat ibadah pulak tau ! so, topik sally...sweet talker...penah dengar ? mungkin pernah...mungkin jugak baru je pes taimm dengar...sweet talker ni..kalau zaman-zaman sultan Mahmud mangkat dijulang tu, maknanya macam peribahasa, "menanam tebu di pinggir bibir"...

ahh sudah! kata pes taimm jugak dengar ? ... ok laa...maksud sweet talker ni...makna kata, kalau depan kita tu kemain lagi kelangit memuji-muji, cakap tu sopan je, yang baik2 je...tapi belakang..? hazabb...berbakul-bakul mengutuk/mengumpat... betulkan sally kalau makna tu salah...or kalau ditakrifkan kepada lelaki...jenis yang bukan playboy..tapi suka memuji perempuan...



korang ade kawan macam ni..? honestly, kawan-kawan sally x ramai yang macam ni...sbb masing-masing mulut mmg longkang la kan...hahahha...direct...straight to the point !.. kalau ade yg sweet talker mmg kena bahan sampai setahun la gamaknya...

ok ! back to the topic...sally nak cakap psl lelaki yg sweet talker ni...kadang tu dorang bukan bohong, just puji lebih melangit...kalau boleh jual pujian dorang, mmg berbakul-bakul...bole kaya wooo ~

one thing sally suka dgn lelaki yg sweet talker...dorg mmg SWEET la kan..hahaha...even kadang2 kita tau bnda yg dorg ckp tu sebesar kuman, tp dibesar-besarkan macam dinosaur plak...*tetiba

 so, GIRLS out there...beware dgn sweet talker...sbb dorang mmg sweet time bercakap, tp jgn sampai terjatuh hati pulak, ok ? lain la kalau dorang mmg nak ngorat korang...hihihi...

till then , assalamualaikum... xoxo

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Ayam Blackpepper dgn Cendawan Shitake

9:15:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


Hi ! Assalamualaikum...hari ni...turn sally masak...sebab mama kena OT la pulak malam ni...haihh...dugaan betul bila time-time sakit, demam ni kena masak...dah la dengan ketiadaan deria rasa sebab hidung tersumbat...haihh...main rembat aje la masak...janji perut kenyang...mcm panjang sangat kan mukadimah sally ? hihihi... jom kita tgk resepinya :


Bahan-bahannya :

2 ketul ayam fillet (potong serong atau dadu)
3 biji bwg merah
2 biji bwg putih
2 sudu besar lada hitam
1 biji bwg besar (potong bulat)
1 btg cili merah (potong serong)
3-4 sudu besar kicap (nak bg hitam jer)
2 sudu besar sos tiram
Garam secukup rasa
Cendawan shitake atau apa-apa lagi sayur yg korang suka.


Senang je kan ?? so..now sally nak ajar cara masak dia pulak...

1. Kisarkan bwg merah, bwg putih & lada hitam.
2. Gaul ayam dgn kunyit dan garam sikit, pastu goreng...jgn sampai garing tau..
3. Simpan baki minyak masak yang goreng ayam td dan tinggalkan dlm 2-3 sudu minyak untuk menumis.
4. Tumis bahan tadi sehingga naik bau.Masukkan sos tiram.
5. Kacau seketika dan masukkanlah ayam tadi. Kacau dan masukkan bwg besar & cili merah & kicap.
6. Masukkan sayur or cendawan tadi.
7. Gaul rata dan siap utk di makan.


Haaa...senang je kan ? alaa...kalau masak ni...baling-baling jer...tapi jgn la baling-baling garam ikot suka or baling kuali periuk belanga semua...kang elok-elok sihat teruk pecah riuk kepala...hihihi...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

4:31:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments




Cornflakes + Cookie Crisp + Low Fat Milk ~



notakaki : eleeehhh...sally nak kurus je sebenarnya...weheee ~

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN : Blogwalking & Follow :)

11:37:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...haichummm! *maaf-maaf...haihhh...ni dah masuk hari yg ke 6 dah sally demam...x tau la ape kena nyaa kan...tpi...demam-demam pun ! masih semangat gila nak masuk segmen.. *alasan haihh~

so, segemn hari ni...menambah la follower atau nama saintifiknya...SEGMEN : Blogwalking & Follow :)

 
hahahha...segmen yg paling senang dan simple...sebab just kena tepek banner ni and follow jer blog Azimah Zulkifli...hokey ? senang ?? done ! 

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

demam :(

10:58:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

haii...assalamualaikum...hurrmmm...sally dah 3 hari dah demam...x tau la kenapa...cuaca kot..haihh...dugaan pulak bila hari ni kena jugak siapkan passport...hihihi...nak kemana tu..nanti sally cerita ye...

lepas berkampung dekat Jabatan Imigresen Malaysia dari pukul 8 pagi sampai la pukul 1.30 ptg...akhirnya siap jugak passport sally...


alhamdulillah...even dgn keadaan yg demam teruk...mata berair...hidung menanges...tekak gatal...suara takde...janji passport dah siap ! n ready to fly out...hihihi...

notakaki : kena tido...takot esok makin teruk demam nyaa ~

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

LONDON ! Here I COME, back!

11:07:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum! ececehhh...laju je kan korang kalau baca tajuk ala-ala mat salleh punya negara ni kan...hahahhaha...ok la...sally nak story ni bukan la sally yang pergi sana...ni kisah Ahmad Fauzi...hahhaha...

sape tuh ? hahahha...bos sally la...merangkap director dekat company neh...lalallaa...yela...mmg rapat pon dgn bos...tp bukan yg macam korang pikir yee...haaa....bos kitorang pon palotak sama je macam kitorang dekat office ni...yela kan...dalam ofis ni ade bape kerat aje...hilang kejap pon perasaan...dah nama pon company construction kan...ramainya yg dekat site ajelaa...

haaa...mesti korang fikir kenapa sally nk cite pasal dia? hahah...sebab...dia baru jer blk dr bercuti dgn family dia dekat London...yeayyhh...dengki kot...hahahhaha...xpelaa....dah rezeki dia dgn family dia kan...heaven gila bila dia xde dekat ofis...hahahha...

ok! pendekkan cerita...tadaaa!!


yeahh....kitorang semua dapat keychain ni...lalallaa...hohoho....biarlah x dapat pegi pn...ade keychain pon ok la...amik berkat...mane tau one day nnt sampai sana kan...ke...sampai Makkah ker...haaa...alhamdulillah...doakan sally ye ! insyaAllah...tapi antara London dgn Venice, sally lagi excited nak ke Venice, Italy...

Night View ~

Best kan ??
tapi...duit belom cukup la nak ke sana...sebab dia kan xde tempat nak landing kapal terbang......tax pon mahal katanyaa...biasa la...hahhaha...alahai...x mampu rasanyaa haihh~

tapi xpe...orang kata mimpi tu penting...sbb nanti kita akan ade cita-cita utk di kejar...


notakaki : nnt nak honeymoon dekat Venice jugak ! x kira...baru la romantik kan ? aiceceehhhh ~

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

hari Jumaat, Lunch time LAMA !

4:12:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum ! ehhhemm...hai ! buat ape tuh ? huhuhu...hari ni sally break lama sikit...sejam setengah...even ade certain company yg break jumaat 2-2 jam setengah...hahhaha...nak buat camno...dah polisi company ni kan...

harini sally teman filzah g bank...dia nak bank duit kat sape entah...so, sebab lama kan...then melepak la dekat Ampang Point...alaaa...ofis bukan jauh sangat pun dengan sini..so, jalan2 la kejap...lagipon xyah kisah sgt dgn parking sbb merempit dgn filzah...

hahahha...nak dijadikan cerita...sebesar-besar AP tu...xde tempat yg menarik perhatian...haihh...sampai nak lunch pon xtau nak mkn ape...yg banyak fast food aje laa...yg lain mane ade...

sampai la terjumpa benda ni...besar, murah pulak...hihihi...tapi xde label Pizza Hut or Domino's la yee...

Beef Pepperoni Pizza ~

huihhh...nak menghabiskan pun susah yang amat la kan...hahahha...btw, pizza ni sally jumapa dekat Golden Oven...alaaa...bakeri yg ala-ala Bakers Cottage, King's Confectionery tu...haaa...niat nak beli roti ke pastry...alih-alih nampak dia terdampar atas dulang...menjerit sayu minta dibeli...aiiicehhh~

notakaki : entry ni sebenarnya nak bg tau...even break sejam setengah...masuk tetap lambat 8 minit..hahahha...gara-gara meng'usha' henpon baru...lalalallalalalala~

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500 .

11:05:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments

hai ! dah 2 hari sally cuti dari join segmen or any giveaway...hahhaha...so malam ni nak join la yang baru...hhahahha...dah lama dah tau hari tuh...tapi x berkesempatan nak join...ehee...so, malam ni ade masa sebab xde cerita best dekat tv...so melangok la depan belog ku syg ni... ^_^


miss Z berceloteh
http://4.bp.blogspot.com/-pFArSNO4glQ/T5CyP3RWw_I/AAAAAAAAAKM/I6p3cY15ajM/s320/Untitled-1.png

ni la segmen yang diperkatakan sebentar tadi...hahahha...Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500...hahahha...belog sally bukan setakat bawah 500...100 org pun belom...ehee..segan laa...alahai ~


bilangan follower sally, ialah 96 orang buat masa ni...hihihi...

so, korang yang aman agak-agak followers bawah 500 org, boleh la join...mana tau kot bertambah ke kan...

btw, segmen ni tamat 12 june pukul 10 pagi yup...

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Sotong Goreng Kunyit Dengan Kacang Panjang.

9:55:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


Masak apa tu hari ni...?

Sally mmg suka makan sotong berbanding ketam dan udang, sebabnya Sally jenis pemalas nak kopek kulit @ cengkerang udang dan ketam tuuu...jadinya harini Sally nak kongsikan dengan korang satu resepi yang mudah kalau korang malas nak masak sambal.


Bahan-bahannya:
1. 5-6 ekor sotong (potong kecik-kecik)
2. Kacang panjang (ikut la banyak mana nak,potong agak-agak panjang ibu jari )
3. 1 labu bawang besar ( di potong )
4. 2 ulas bawang putih ( di pecah atau di tumbuk )
5. 6 biji cili padi ( tumbuk sampai lumat )
6. 1 sudu makan sos tiram
7. sedikit garam
8. sedikit serbuk kunyit.

Cara-cara nak masak:
1. Gaulkan sotong serbuk kunyit ,sos tiram,garam dan perap antara setengah jam.
2. Panaskan minyak dan goreng sotong sehingga garing.
3. Ketepikan sotong tadi.
4. Masukkan bawang besar,bawang putih dan cili, goreng sehingga naik bau kemudian masuk kacang panjang.
5. Goreng sehingga kacang layu, campurkan sotong yang dah goreng tadi dan angkat boleh dihidangkan.. jangan goreng lama-lama, nnt sotong jadi kenyal dan keras pulak..

Senang je kan nak masaknya...jangan lupa cuba dan rasai sendiri sedapnya air tangan kita...Selamat memasak!

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Topup RM10 utk follower yg ke 100.

2:30:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments


hai ! assalamualaikum korang ! yeeehhaaa...lepas join macam-macam segmen...dapat la kumpol follower byk ni...eleh...korang mesti kata...org lain ade followers sampai puluh2 ribu pon xde kecoh bagai...ehee...tp kan bg sally nak capai seramai ni bukan main payah kot ! hbs dah follow semua org tp kadang2 dorang xnak follow blk...tp kan tu hak dorang...mana boleh marah ! haipp! babap kang...

alaaa...xkisah la berapa ramai pon followers...jnji ade yang baca...ehee...ade ke yg baca blog sally...? *meh nak gimme five sket...hahahha...yg mana sally follow tu sbb sally suka blog dorang, ade yg comel...ade yg byk bg tutorial...xkurang jugak yg sally dengki sbb belog dorang comel...ekekekkee...

so, kepada followers sally yg ke 100 *mungkin akan ade kot ^_^

jgn lupa follow dan rekemen kat kengkawan korang...eheee...n yg paling penting sekali...join segemn sally yg baru dekat  --->  sini

tarikh tutup penyertaan pada 26 June oke ?

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

2:08:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments



Wordless Wednesday : On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.
notakaki : jgn lupa join segmen : My BFF ye :)

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kerja ! nak cari kerja ? ke patut berhenti kerja ?

4:38:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

mm...hari ni nak mengomel...nak membebel...nak luah perasaan...makin hari perasaan nak kerja dekat tempat keja serang makin menurun...dah macam dr musim sejuk tukar jadi musim panas...dr milo ais jadi ais...dari melaka ke KL..*mmg xde kaitan semua ni..

kisah kelmarin bila mulanya orang letak kesalahan yg bukan dibuat oleh aku...tapi pas semua kat aku...tu belom masuk buat cerita bodoh dia kat bos...bla..bla..bla...agak-agak la kan kalau nk busukkan nama aku dekat bos pun ! sbb cerita yg kau ckp semua berbalik jadi kesalahan kau...haihh...manusia kalau bodoh sombong..


bulan ni dah genap setahun aku kerja + berpraktikal dekat company ni...best mmg best...tapi kadang-kadang...entah...nak kata benci, macam kasar sgt...tapi mungkin perangai certain pekerja kot...yg dalam office ni semua baik...satu geng,satu kepala...tapi yang dekat site nuu haaa....adoi ! jiwa kacau aku !!


ape kata kalau aku cari kerja baru? tapi kat mana-mana masalah kekal sama kan? xkan ade kerja yang xkan ade masalah...mungkin aku patut bersyukur...kan ? rahsia Allah, aturan Allah...mana kita tau kan...

notakaki : bersyukur dgn rezeki yg Allah bg, kemana pun Allah letakkan aku bekerja...disitu rezeki aku..insyaAllah =)

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Doodle Azzah Said

4:28:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments


Tadi blogwalking dekat blog sis azzah said...comel jer dia punya belog...hikhikhik...bestnya org ada blog cantik2 ni...dengki kot ! haihhh....sambil jalan golek-golek macam cite shah rukh khan dgn kajol tuh...haa...usha page doodle dia yg comel lote ni...hihihi...sis, pinjam curi buat post ye...ekekekkee ~

 

 

 

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

1st Giveaway by Dhia Johary

11:53:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments

GA utk hari ahad ni...sambil-sambil tgk CSI : NY n nak tunggu CSI : Miami kejap lagi...hihihi...ok ! lari topik sesangat...hahahha...GA yg simple je ni aku dok belek2 sambil berbelogwalking dekat page blogger2 yg lain...hihihi...mane tau kot bole la tambah follower ke kan...

so, meh la kenal2 dgn owner GA ni...cik Dhia Johary

GA ni mudah n senang...lag pon...just like n follow all the sponsor...alahaaiii...jgn malas...bukan ramai sgt pon...tp jgn tertipu...even sponsor x ramai...hadiah nya SUPERB oke!

sape-sape nak join GA ni...boleh klik jer dekat link bawah banner ni..

http://4.bp.blogspot.com/-p_Te_abXs3s/T7tptFB6LsI/AAAAAAAAAWc/ifeIuSLu_lo/s1600/giveaway%2Bbanner.png


pastu, tag kepada 2 org blogger :

Rochelle
cik yayah

done! harap-harap la menang, jgn lupa joinn yeerrr =)

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ahad =)

10:14:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hari ni ahad...ok! kesian korang sebab asyik baca post contest dgn GA je kaannn? hihihi...currently menanti nak tgk CSI : Miami...tapi ade sorang kawan fb yg post pasal konsert kenangan Sudirman...hurrmmm...actually xde la minat sgt...tp bila pikir2 kan...Sudirman ni mmg byk jasa dekat KL ni...lagu2 dia pon sering membanggakan Malaysia...as the same as P.Ramlee, kaannn? walaupun dia dah 20 tahun meninggal dunia...means that time tu aku baru umor 2 tahun...mmg xla aku nak kenal dia kan...tapi sama jugak macam P.Ramlee....even dia meninggal dah lama...tapi org still agungkan dia...macam Sudirman...


patriotik kan dia? ade ke yang  mampu bangga dgn negara sendiri macam dia? budak sekarang,,,kalau dgr lagu Negaraku pon boleh gelak-gelak...patriotik korang time dapat cuti time 31 August je kan ? aku pon bukan la bangsa patriotik sangat...tapi...insyaAllah aku bangga dgn Malaysia... =)

notakaki : Al-Fatihah utk Allahyarham Sudirman n P.Ramlee ..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Simple GiveAway by Chocolate-Vochelle Blog

12:42:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

ehhemmm...

ok! kali ni mmg betul-betul last...pas ni dah x join dah...esok pulak...
*sekarang pukul 12.32am kira dah esok kan?

simple GiveAway ni...



so? sila join ok ! best... :)

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Saya Nak Doodle

11:59:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

ok ! last segmen for tonite...dah ngantok sgt dah ni...

segmen ni aku join sbb dia bg doodle...tau tak doodle tu ape?


haaa...yg ni la doodle...

so, cik aznie yg comel ni mintak pilih yg rajah 1 utk yg islam...n jawab sikit soklan dia nk tanya pasal doodle yg korang nak..


Doodle Rajah 1 (For Muslim Girls)

Nama Panggilan : Cik Sally Samsaiman
Baju Warna Apa : Teal or dark turquoise
Seluar Warna Apa : putih / hitam
Tudung Warna Apa : tudung warna grey/dark grey
Handbag Warna Apa : warna merah + orange
Kasut Warna Apa : hitam + putih
Tulisan Warna Apa : purple
Link Blog anda : sallysamsaiman.blogspot.com



0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

1st GiveAway by Nabila Medan

11:19:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hoyeahhh ! again masuk pulak GA by cik Nabila Medan...org yg putih comel lote...wee ~

http://3.bp.blogspot.com/-_aUcrLugTrU/T73LTQsUUQI/AAAAAAAAD2A/FYHC6YjZ14U/s1600/GiveawayNabila.gif
tag kepada 3 org blogger :

cik bintang sayang
cik mars_green
belog budax baek yg suka spongebob



0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tudung Bawal Cantik 1st Giveaway by Kak Bunga

10:16:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

yeayy...saya join GA pulak...hihihi...kenapa join ek? sebab hadiah dia tudung kot...dah lama dah x beli tudung...kalau dapat tudung free punbest jugak...alhamdulillah la kalo ade rezeki...
syarat-syarat yg kak bunga bg :

1. WAJIB follow blog Kak Bunga
2. Follow sponsor GA di Blogshop Kak Bunga  dan Like FB page Kak Bunga Shopp
3. Buat entry bertajuk "Tudung Bawal Cantik 1st Giveaway by Kak Bunga"
4. Copy banner ni dan linkkan ke sini

 


5. Taglah kawan-kawan korang..(ramai lagi bagus...dan pastikan dorang tau ye..)
6. Tinggalkan di ruangan komen link segmen korang tu ye..


hihihi...done kak bunga ! :)

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN ~ SAYA MAHU FOLLOWER TEGAR!

9:42:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

yeay! join lagi satu segmen ! haihh...penat pon ade...tapi best laaa !
join segmen ni sume makin ramai kenalan blogger...
kan ?? sokong tak?? *wajib sokong !

so, dah xtau nak bebel ape...sape yg free, xtau nak buat ape tuh...join segmen ni ok !

tgk dekat blog cik awan nano

till then ! nk blogwalking cari GA or new segmen...

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen : Up followers blog dan Twitter

6:01:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

dah ! dapat penyakit pilak kan...
asyik dok masuk segmen tu ...segmen ni...
so..? dengki?? hhahaha..

kali ni...segmen di taja oleh :


jgn lupa follow dia...blog dia comel...byk hello kitty merata tempat...hahha

so, meh join yer =)

dia mintak bg blog and twitter

Blog : sallysamsaiman.blogspot.com (49 followers)

Twitter : @sallysamsaiman (67 followers  )

Tag kepada 2 blogger :

cik Mai yg suka senyum .
cik dya bunga .

ok done ! senang kan ? kalo nak join...just klik dekat sini ..

till then, babai ... assalamualaikum =)

notakaki : join segmen dgn kontes ni best kan?

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara

3:21:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

eceehhhh...sejak-sejak dah pandai join segmen ni...selalu aje join segmen...so, hari ni nak join segmen dari Mizz Ninie yg suka lappy dia ... hihihi

so syarat yg telah ditetapkan :

1. Follow Blog MizzsNinie, CikMun dan DrFara.
2. Like Page MizzsNinie dan DrFara.
3. Buat satu entry yang bertajuk ' Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara '.
4. Tampalkan banner diatas di dalam entry anda.
5. Tag minimum 5 orang blogger dan pastikan mereka tahu tentang giveaway ini.
6. Komen link entry anda di ruangan komen *cbox tak diterima*
ok ? no 1,2,3 done!
 now syarat no 4..

tag 5 blogger n pastikan dorang tau .. so, aku nak tag :


done ! n yang last sekali...komen dekat entry cik ninie .. 

x kisah la menang ke tak...saje nak join masuk kontes n bykkan kenal dgn blogger-blogger...hoyeah!!

till then, assalamualaikum...babai =)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!