Tuesday, May 29, 2012

Bawang dan Purse .

ehh..hai ! assalamualaikum...
hari ni selasa...29th May...
semalam 28th May ! yeayyhh...gaji dah masuk !! hihii...*bangga diri

*kedebommm!

sebab riak sgt kan...29th May yakni hari Selasa bersamaan 8 Rejab,
dengan ini saya mengisytiharkan ! baki dalam akaun anda..
RM 7.80...sama dgn baki bulan lepas ! ohhh...kenapa sayu sgt ni...
jauh lagi nak sampai hujung bulan June ! ada lagi 32 hari...yee...32 hari...

FAQ:
Q. Kemana semua duit dibelanjakan?
A. mana ada belanja...semua digunakan utk membayar, takde pun belanja :(

Q. Kenapa tak menyimpan?
A. simpanan tetap kedalam ASB setiap bulan dah RM200 (taraa miss wwoo~)

Q. kan sepatutnya masih banyak baki?
A. banyak mmg banyak...tapi kan saya fail driving test hari tu? jadi saya kena repeat test.

Q. kemana lagi duit anda pergi?
A. suku dari gaji utk duit kutu, bg ibu duit belanja dia.

Q. dah takde idea nak tanya apa ..
A. saya pun dah x larat nak menjawab..

kesimpulan yang mudah disini, kawal perbelanjaan korang...jangan belanjakan duit dgn senang...lagi-lagi yang dapat PTPTN tuh...haaa...yg dapat duit MARA tu pon sama jer...
aku yg kerja ni baru paham camne penat lelah nak cari duit sendiri yang kadang tu x pernah cukup tau dak?

Q. kaitan tajuk entry,"bawang dan purse"?
A. keadaan yg sama bila mana kita kupas bawang, secara otomatik akan menanges kan? so,each time aku bukak purse...mata pun berair ! :')

No comments:

Post a Comment

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!