Aku BAD MOOD !

4:14:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai...*lemah longlai...

arini nak kongsi sumting dgn korang...
aku bengang gila orang salahkan aku padahal benda tu x pernah aku buat !
sakit kot hati aku...kalau cakap baik-baik takpe...ni dok maki hamun aku...
derr...kot la kau bos ker, engineer ke, site engineering ke or even kau project manager...
aku takde nak kisah sangat la...

aku kerani...buat kerja bodoh-bodoh...taip itu ini...
so..? hina sangat la cerita kau sekarang...?

demmit!

benda jadi bodoh bila orang bodoh tak nak mengaku bodoh!


notakaki : maaf atas kekasaran budi bahasa yg terlampau .. aku betul-betul hilang mood nak kerja ..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen tambah followers sampai beribu

10:22:00 AM Sally Samsaiman 37 Comments

hai...hai...elehhh...
cari publisiti la tuh...
heeehhhh...jangan la gitu ...ni first time nak bergedik2 masuk kontes bagai2 ni...saya x bersalah...
hahhaha...
so, segmen ni dibawa khas oleh :


sebab nak join...saje nak kenal dgn blogger-blogger yang lain...lalalallaaa ~

Syarat - syarat penyertaan:-

1)Follow blog ni dan like fanpage 
(done)
2)Buat entri bertajuk 'Segmen tambah followers sampai beribu'  
(done)

3)Copy banner dan linkkan ke entri ni. 
(done)

4)Sertakan tarikh bila korang start berblog. 
tarikh yang actual x ingat...tapi dlm early Feb 2010

5)Tag rakan korang supaya mereka join dan tell mereka yang korang tag mereka.
(Tak wajib)
 
Buat masa sekarang Sally nak tag pada:-


37 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bawang dan Purse .

11:42:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

ehh..hai ! assalamualaikum...
hari ni selasa...29th May...
semalam 28th May ! yeayyhh...gaji dah masuk !! hihii...*bangga diri

*kedebommm!

sebab riak sgt kan...29th May yakni hari Selasa bersamaan 8 Rejab,
dengan ini saya mengisytiharkan ! baki dalam akaun anda..
RM 7.80...sama dgn baki bulan lepas ! ohhh...kenapa sayu sgt ni...
jauh lagi nak sampai hujung bulan June ! ada lagi 32 hari...yee...32 hari...

FAQ:
Q. Kemana semua duit dibelanjakan?
A. mana ada belanja...semua digunakan utk membayar, takde pun belanja :(

Q. Kenapa tak menyimpan?
A. simpanan tetap kedalam ASB setiap bulan dah RM200 (taraa miss wwoo~)

Q. kan sepatutnya masih banyak baki?
A. banyak mmg banyak...tapi kan saya fail driving test hari tu? jadi saya kena repeat test.

Q. kemana lagi duit anda pergi?
A. suku dari gaji utk duit kutu, bg ibu duit belanja dia.

Q. dah takde idea nak tanya apa ..
A. saya pun dah x larat nak menjawab..

kesimpulan yang mudah disini, kawal perbelanjaan korang...jangan belanjakan duit dgn senang...lagi-lagi yang dapat PTPTN tuh...haaa...yg dapat duit MARA tu pon sama jer...
aku yg kerja ni baru paham camne penat lelah nak cari duit sendiri yang kadang tu x pernah cukup tau dak?

Q. kaitan tajuk entry,"bawang dan purse"?
A. keadaan yg sama bila mana kita kupas bawang, secara otomatik akan menanges kan? so,each time aku bukak purse...mata pun berair ! :')

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

26th May .

10:50:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

hai ! assalamualaikum...

hari ni xde la bnda yg special pon jadi...
tapi hari ni nak g wedding Zuraihah...one of my besties kt kolej dulu !!
so, sbb kan dah lama sgt kitorg x jumpe and kitorg nak hang out dgn budak2 batch...even ramai yg x g...mungkin...
tp x kisah la...janji ade jugak sekerat dua yg ade...lepas jugak rindu kat dorang...
yela masing2 dah jauh...ade yg keja, yg sambung blaja...jauh2 pulak tuh...separuh dekat hujung selatan, dekat timur nun haa...utara jgn kira la kan !! hihihi...

kejap lg kekaseh lama nak dtg jemput...hihihi...

sape...?

next entry cite ek...sekali dgn gambar wedding zue sekali !


p/s : siap pinjam DSLR tunang abg aku lg !! : )


notakaki : pernah bayangkan hidup dgn dia, tp angan-angan semata..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday ! #8

4:02:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai...hai...assalamualaikum...✿


Should I take the first step, or should I sit back and wait?
Should I turn towards, or quicken up my gait?
Should I question why, or accept it as my fate?
Is the time now right, or  is it far too late?




Spontaneous Thursday : a day when a blogger posts random spontaneous things in her blog without writing it earlier and also without caring how it affects the community.
notakaki : kenapa perasaan ni ada kembali ? kan aku dah lupakan kau ..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bufday gegirl bulan May =)

3:57:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

*maaf...ni entry lapuk...

hai...hai...assalamualaikum...
hihihi...seperti sebelom2 ni...kan...bufday filzah dgn kak siah...
so hari ni nak update bufday kak atikah...
ampun...ampun...ampun...
lambat sgt update sbb mls nak transfer gambar dlm henpon...nk cucuk-cucuk kabel bagai...

*alasan!

hahhaha...kali ni aku malas nak buat kek...so aku suggest beli aje...beli dekat King's Confectionery..
 tgk punya tgk dalam internet...so kami pilih kek ni !!

entah apa nama dia...lupa ! tapi sedaaap !!! : )

lastly, atid g dengan kak aiman...sbb aku malas nak pegi...merempit la minah dua orang tuh !

yang paling best, orang2 kat King's boleh buat lawak...


"kenapa x order online? boleh dapat 50% diskaun!"

hahahha...laaawaaaakkk sangat ! =.="

membazir jer...tp xpela...sbb kan kak atikah pun x pernah berkira sangat...so, kira halal lah !

kak siah inter frame ! : )

so, kat sini nak ucap...selamat hari jadi yg ke 23...semoga akak happy selalu n cepat dapat baby ! yiihaaaa !

ni haa ! gambor present yg aku bg kat dorang...xdela mahal...tp mesti dorang selalu ingat kat aku nnt ! aicehh ~ ~



p/s : teringat selalu sambut bufday dekat kolej...best sgt...semua ada...lg2 kalau semua oc ade !

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

3:42:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments




notakaki : .....................................................

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

mimpi ular, positif atau negatif...

3:23:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai...hai...assalamualaikum...
semalam 1 Rejab...entah ape petanda...
malam tadi mimpi macam2...semuanya berkaitan ular...haihhh...

3 scene:
mimpi semalam:

1) mimpi kena belit dgn ular yg besar...macam anakonda tu..
2) mimpi kena keliling dgn ular yg banyak...seraammm~
3) mimpi ada ular masuk dalam rumah...

Bila search punya search...ada 1 blog ni tulis...

 
-Jika bermimpi melihat ular
yang banyak, maka pertanda akan mendapatkan kebahagiaan yang tak terduga.
-Jika bermimpi melihat ular masuk rumah, maka pertanda akan kedatangan tamu yang membawa kebahagiaan.
-Jika bermimpi dililit ular, maka pertanda akan melaksanakan hajat.

sumber : INKUIRI 

haihh...tadi dah senyum lebar dah...tapi tadi borak dengan bos...tanya dekat dia...

"selalunya kalau mimpi mcm tu, ada orang yg rapat dengan awak nak buat benda yang x elok(sihir)"

ahh ! sudah !! kenapa mcm tu pulak...x baik buat aku mcm tu...aku xpenah pun buat salah dekat org...kot...

dah...tiba-tiba pulak aku rasa x selesa...entah ye betul atau tidak...wallahualam...

semoga apa yg dimimpi tu...biarlah yang baik-baik aje yang berlaku..insyaAllah...semoga orang yg nak musnahkan aku tu sedar dan Allah ampunkan dosa-dosa dorang...

and...dah alang-alang aku taip entry ni...aku mintak maaf la kalau ade yang terasa hati atau marahkan aku...aku pon xtau dg sape aku buat salah...tapi maafkan aje la...ye...sumpah aku x perasan...maaf sangat...

p/s : orang kata mimpi mainan tidur...tapi kalau pun betul, semoga Allah lindungi aku..

notakaki : jangan lupa basuh kaki sebelum tidur !

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

1 Rejab ! *gembira dan pasrah

10:35:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

halo !! assalamualaikum...
hihihi...hari ni 22th may...bersamaan dgn 1 Rejab...
sape pose hari ni angkat -angkat kening...hahha...
aku pon pose jugak hari ni...sambung dr semalam..
tapi hari ni x bangun sahur...moga-moga Encik Gastrik x datang menjengah hari ni...
ni pun pinggang dah sakit sangat dah ni...haii ~

usahkan dengan lapar sampai sakit pinggang ni...
demam pula datang menjengah...
haii...sakit kepala, hidung berair...asyik bersin jer...
habis sekotak tisu dekat ofis ni dok mengelap sisa-sisa hingusan...

hahhaha...
sudahlah dengan penyakit aku...
mintak-mintak la dugaan ni x ganggu proses puasa hari ni...

p/s : tahniah dekat sape yang berpose tu ye !

notakaki : macam ade perasaan rindu dekat dia lagi ..

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

hai bulan REJAB ! : )

10:27:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

eh..eh...hai !! assalamualaikum : )
aduh ! malam ni banyak sangat nak tgk...Kelantan vs Sime Darby...
pastuh tertengok pulak konsert Mania...
hahahahah...

ok ! lari topik...just nak share dgn korang...
minggu depan dah masuk bulan Rejab...org kata byk fadilatnya pose bulan ni...sambil-sambil berlatih nak tunggu bulan Ramadhan...ohh...sebelum terlupa...1 Rejab = 22 May tau...hari selasa...kalau yang mana x uzur tu boleh la cuba puasa...tau !

sini nak kongsi sikit pasal bulan Rejab :-
korang jgn lupa klik kat sini...

malas nak curi artikel orang...hahahha...*ok! mengaku malas nak taip
so, insyaAllah kita buat tu niat biarlah utk mendapat keredhaan Allah bukan semata-mata sebab apa yg dijanjikan...semoga syurga tu milik kita semua...insyaAllah : )


0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday ! #7

3:35:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

 haii...assalamualaikum ...
hari ni aku penat sikit...sebab berpuasa...dugaan pulak hari ni bile dato' suruh g makan buffet dekat KDE tapi pose...tp xpe ! dah hantar Atid dgn Kak Atikah !! x kisah la...janji ade wakil tolong makan! yeehaa ~

so, bila pose ni kena jaga mulut, jaga tingkah laku biar x kurang pahala...ohh...jgn lupa jaga solat dan batas pergaulan...ni latih diri berpose sebelum sampai bulan Ramadhan : )

tak sabarnya nak menanti Ramadhan !! 


p/s : mintak-mintak raya nanti Dato' bg bonus banyak-banyak !! I lap you more kalau bg byk2 !!

notakaki : nak kurus la bulan pose ni...moga-moga tercapai !

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Yang Sepatutnya terjadi 16 Mei .

2:59:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

haii...ye...aku tau sepatutnya aku kena buat entry wordless wednesday arini...tap...aku x peduli dah...aku nak ngadu dekat korg jugak...ingat x semalam aku nak cerita sumting yang akan berlaku hari ni ? 

pertama sekali...haihhh...aku sebenarnya g amik test JPJ tadi...first time....both fails ! litar and jalanraya...aihh...ape pon x boley ! dah la JPJ tu hensem...boleh pulak aku fail ! malu..malu...malu...
*sedeh pun ya jugak ok !

kedua, harini hari guru...lupe aku nak wish !
untuk semua cikgu, lecturers, teachers, ustaz n ustazah dekat :
  • Tadika Dato' Keramat
  • SRK (2) Taman Keramat
  • SRA Dato' Keramat
  • SMK Taman Keramat
  • Kolej Profesional MARA, Beranang
ucapan terima kasih belum tentu boleh menggambarkan perasaan aku selama ni...so, yang hanya aku mampu buat...cuma doakan kehidupan di dunia dan yang penting di akhirat di redhai Allah...hanya Allah ayng mampu membalas jasa mereka...walau sekejap atau sedikit ilmu yang diberi...namun, keberkatan doa mereka buat aku jadi ORANG sekarang ni...terima kasih cikgu ! : )

yang ketiga, hihihi...nak mintak korang tolong vote utk aktiviti sabtu ni...

A - pegi kem utk jadi fasilitator, tolong abg fasi aku
B - pegi dating teman org tgk wayang

haaa...jgn lupa vote dekat ruangan komen haa...korang yg menentukan...aicehh...macam Akademi Fantasia pulak kan..hhahahahha...


p/s : sudahlah dengan merepek...dah la entry semalam hari ni baru ko update...hihi...

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kemensah tu dekat belakang Zoo Negara .

3:51:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

eh..hai...asssalamualaikum...seperti yg dijanjikan...aku nak cite pasal piknik kami sekeluarga dgn bebudak scrambler brother bear putih aku...kenapa tajuk bukan main panjang macam tuh ? hahhhaha...saje nak bg tau PMR dapat A Geografi...kau ade ? HAHHAHA...xdelaa...saje jer nak kongsi information kot kalau ade yang xtau dimana keberadaan sungai/air terjun kemensah ni...

so, Zoo Negara korang tau kat mana kan ? ke tak tau jugak...kalau x tau jugak ! sila mintak bantuan Encik Google yang baik hati yg suka kongsi pengetahuan tu...ok ? so...next !

kitorang g awal pagi la...dalam pukul 10..*awal la sangat kan ? yela...konon-konon takut petang hujan ! duh !! silap percaturan !! pagi hujan plak !! lebat nak mampus !!! dah la kami tgh busy meniup-niup, berkipas kipas tempat bbq tu nak bakar sate...tapi hampeh ! nasib la ade tempat berteduh...ade gak la khemah yang menunggu nak runtuh tu...bole gak la berteduh and nak simpan barang bagai...

*alaa...banyak bebel la ppuan ni !

eceh ! mesti korang cakap camtu kan dalam hati...hahahha...yela...yela...aku bagi korang tgk gambar ! hihihi...jap lagi baru sambung cite ok ?

encik sharul ni, bakal abg ipar aku : )

hehehe...even mama x pandang kamera, gambar ni cantik kot !

aku saja sabotaj letak gambar tunang abg aku...hahhaha...padahal byk lg yg cantik ! ampun2...

err...aku tak tau ni anak sape ....

brother bear putih a.k.a dukun bbq..hahahha

nampak sedap ! sempat kot aku dgn akak aku buat kek ni...perghhh!

konon-konon ade photoshoot laa ... lalallalalala ~~

anak dgn ayah x sama ? dah mmg bukan anak dia !

aku x kenal pun...ambik jer...geng scrambler brother bear putih : )

hantu shampoo ! setiap 3 minit dia shampoo smpai hbs shampoo kat dia sorang !

dia pon sibuk nak main air haihh ~

cubaan memaksa aku masuk dlm air ! adoi !


yeay ! =.=" aku x jumpe gambar satay yg aku dgn akak aku buat la...nnt la kalau ade aku tunjukkan...ok..hihihi...sudah cukup sudah...cukup sampai disini saja...*aiceh ! macam lagu Mirwana band ke hape entah yg akak aku dok gila sgt nyanyi tu...ok ! sambung lain la ek..nak kena siapkan gaji bangla ni...hahhaha...sebab esok aku cuti...nak tau sebab ape? esok aku cerita ek ! babai ~ ^_^

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

entry berair mata .

8:04:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

assalamualaikum...hai...
benar la ape yang org pernah kata dulu...

"best friend jarang akan ada gambar mereka bersama"

haa...macam tu jugak aku...penat aku selongkar pendrive...almaklum la kan lappy aku yang baru dah kena curi..*babibangsatbangangpunyacibaimamattuakusumpahanakyangbinikaukandungkeluarmacambabi*

yaa...maaf atas kekasaran bahasa sebentar tadi...sakitnya hati tu sampai sekarang masih terasa dekat jantung hati perasaan aku ni...sedih...sekejap sgt aku dgn lappy aku...*mata berair
yes! back to the topic...aku..tak tau la org lain...tp aku mmg ade masalah simpan gambar dgn org yg dipanggil sahabat...ye...sahabat aku...org yg paling aku syg tapi langsung xde kenangan dgn dorang...ohh...kenapa jadi mcm ni...
*tisu tisu tisu

by the way...aku malas nak cakap panjang2...aku cume nak cakap yang aku sayang sgt dorang ni...bila rasa nak give up...aku akan cari dorang...lepas semua masalah kat dorang and I'm FREE !! yes...sounds like selfish...but maaf...aku x boleh hidup tanpa dorang...

 Aen Fadhilah
-friends since standard 1 till now =)

Syifa' Azhar
-friends since 2008, never be together but always be there for each other.

Hidayah Zakaria
- friends since 2008 , dunno why we can close to each other

Nasyitah Sulaiman
-friends since standard 1, close started from Form 3, always can sense when I'm crying .. yes .. she is ..

see ? betul x aku cakap...aku cuma ada gambar dorang...tp takde lgsg gambar bersama...sedih !


p/s : airmata...tak dapat gambarkan betapa aku rindukan dorang semua...it's been long..long...long...time ago when we meet each other ... :'(



3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!