Cinta ke Harta ?

4:37:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum...cinta ke harta yg korang pilih ?? selalu orang cakap kalau yg bercinta dgn org kaya mesti sbb dia banyak duit...banyak harta...harta tak habis makan...tak pernah ke orang pikir kalau bercinta dgn orang kaya sbb dorang mmg jatuh cinta and kaya tu just some kind of BONUS ? entah...orang kata kalau x kaya pun boleh bahagia...tapi kenapa bercerai hanya sbb masing-masing x mampu nak hidup susah ? kenapa ? sbb tiba-tiba CINTA yang korang pertahankan tetiba dah takde?? dah meruntun macam baju kena clorox tuh ?? kadang aku pun fikir...nak kahwin dgn org yang kaya jer...so that hidup aku takkan susah in the future...betul ke percaturan hidup aku?? mungkin kah harta yang buat aku bahagia?? or cinta ??

korang pun mungkin terfikir kenapa perlunya aku tulis entry ni...entry yg mungkin perempuan zaman sekarang jarang nak fikir time bercinta tapi bila dah berkahwin...mula nak menggeluporr ~ ~ entah...mungkin sebab aku dari kecik hidup susah...bila kengkawan keluar, aku dok sengeh dekat rumah...melepak la dgn mama n kakak aku...tgk tv..aku bersyukur jugak sbb aku x dilahirkan kaya dan hidup musnah...nasib baik la dapat arwah ayah yg sangat tegas dan x manjakan kitorang dgn duit mcm budak2 sekarang...kalau aku pun aku takkan bg anak aku musnah n jadi hamba duit...kau nak nanges ke, lari satu rumah ke, sorok dlm bilik ke...sukati..janji aku takkan tanggung malu utk keluarga...*dah keluar topik ! kau kahwin pon belom cik sally*

ehh la...apesal entry aku panjang sangat...konon nak qada' yg dah 2 minggu ko x tulis blog ? hahhaha... entah...buat masa ni...aku masih ke arah harta dan kedua cinta...mungkin sbb aku jatuh cinta dekat org yg berharta...mane tau...mungkin satu hari nanti...kan...kuasa Allah...kadang tak tercapai kot oleh akal kau...? tapi bukan la aku mengharapkan yang kaya dan berharta jer...sampai nak jadi perempuan yg memilih...kang sampai ke tua aku tak kawen...*choyy ! mintak jauhh laa ~*

so, kepada bakal suami diluar sana...jgn nak pikir kahwin dapat badan jer...kena la tau cara nak jaga badan tuh...

p/s : Encik Carta Hati ke Encik Cinta Harta ?? hahhaha...I'll still Love YOU ! :)

You Might Also Like

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!