Wishlist PERFUME !

10:42:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai...hai...assalamualaikum... :)
adoi....cik sally kalau sebut pasal perfume...tuuu diaaa bak kata mami Penang ! dok sawan bagai...dok loqlak x ingat dunia !! hahahha...cik sally sesangat la gila perfume...time dolu2 masa keja dekat KLCC...selalu gila dok usha2 perfume mahal-mahal kat situ...Lancome, D&G, Gucci, Clinique...hoii...mmg x ingat dunia la org kata kan...mmg la gila...hahahha...
semakin membesar (both umur n badan)...makin dewasa kini...hatiku makin rindu menjadi2 pada perfume yg original n totally mahall...*sosooooo...heartbreaking!*
yeaa...cik sally sgt mengetahui kadar ekonomi Malaysia sekarang...yang makin pesat yakni makin maju dan sangat dikenali senatero dunia...namun ekonomi cik sally tidak la sepesat dan tidaklah boleh dibangga mana pun...ohhh...sedehnya jiwa ku ini !

yaa...yaa...sangat lari topik dah kan...now, cik sally nak introduce 10 of my wishlist perfume ... out of from this 10...just one only I have in my perfume closet ! I'm gonna work harder and harder to make all the 10 in the list become reality...insyaAllah
*tuuu dia...dok skiping london bagai..*


*this perfume already in my perfume closet...

another 9...please...please...please...come to mama :)




















ohhh...my little perfume princess...I reaallyy...reaallly do need you'all to fulfill my perfume closet...mama reaallly...rreaaallly...need you all...hoyeah !


p/s : nak mintak kat sape ni ... ? haihh...cari sorang ayah gula la...mane tau kot dia nak bg sume perfume ni..hihihi...*that was ssoooooo JUST A JOKE !


0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday ! #6

4:00:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

haaii...assalamualaikum semua !
cik sally sedang keliru...macam lagu Ajai dgn Nurul tu...
hhhaa...entah laa...

"bila aku mendekat, kau menjauh pergi,
bila aku mengalah, kau mula menagih kasih,
aku tak faham dgn permainan kau,
kau yang masih sayang atau aku yg tak mahu pergi,
sebab aku tak ada jawapan untuk soalan tu,
hanya kau yang faham hati kau.."


Spontaneous Thursday : a day when a blogger posts random spontaneous things in her blog without writing it earlier and also without caring how it affects the community.

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

10 Sebab Tidak Digalakkan Memilih Suami Orang :)

9:44:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai..hai...assalamualaikum...malam ni nak kongsi satu artikel yg sangat menarik perhatian cik sally...korang cik sally xtau la pulak kan...


Pada usia yang masih muda, kita sebagai manusia biasa sering tersilap langkah dalam membuat pilihan. Fikiran yang belum cukup matang menjadikan kita sering terpengaruh dengan ajakan rakan, teman lelaki mahupun suami orang. Mudah sahaja kita terpengaruh atapah lagi jika dijanjikan dengan wang ringgit, kenderaan serta kemudahan yang lain seperti gadjet-gadjet terkini.
Untuk jangka masa pendek, mungkin kita akan berasa bahagia, disayangi, dimanjai serta diberi perhatian yang secukupnya. Namun ingatlah, itu semua hanya sementara serta tidak menjanjikan apa-apa yang nyata. Hal ini kerana, sampai satu masa kamu akan terkapai-kapai seorang diri apabila ditinggalkan kerana seorang suami pasti akan mengutamakan keluarganya.

1. SI DIA TIDAK AKAN BERANI MEMBUAT SEBARANG KOMITMEN DENGAN KAMU

Seorang lelaki yang tidak bahagia dalam rumah tangganya akan pasti terasa amat gembira dengan kehadiran kamu apatah lagi dia terasa dirinya diberi sepenuh perhatian yang mungkin tidak diperoleh dari isterinya sendiri.
Pasti saban masa dia akan melahirkan rasa bahagianya berada di sisi kamu. Ini mungkin kelihatan seperti komitmen terhadap masa depan kamu. Tapi, percayalah itu hanyalah kata-kata manis sekadar untuk mendapatkan cinta kamu saja! Di dia pasti lebih memilih keluarganya daripada kamu.

2. SANGGUP MENIPU ISTERINYA

Sikapnya yang tak jujur terhadap isterinya sendiri sudah cukup untuk dijadikan bukti jelas kepada kamu sikap sebenar si dia yang tak jujur. Dia sanggup mencari hiburan di luar rumah apabila mendapati ada masalah atau perkara yang tidak memuaskan hatinya di rumah, tanpa cuba untuk mengatasi masalah itu.
Tambahan pula, kamu menjadi punca sebenar si dia menipu kepada isterinya. Ingat, si dia mungkin akan mengulangi sikap menipu ini terhadap kamu apabila kamu berdua menghadapi masalah dalam perhubungan kamu kelak. Jika si dia boleh menipu isterinya, kenapa tidak kamu bukan?

3. HUBUNGAN SECARA SULIT

Merahsiakan sesebuah perhubungan itu sememangnya suatu perkara yang meletihkan. Melibatkan diri di dalam perhubungan sulit seperti ini akan membuatkan kamu kehilangan keyakinan diri kerana kamu akan ketinggalan dalam pelbagai aspek perhubungan yang indah.
Kamu tidak boleh berjalan berdua-duaan dengan bebas dan bangga. Ini kerana kamu akan sentiasa diselubungi oleh perasaan takut dan bimbang. Takut orang lain terlihat kamu berdua-duaan lalu mengadu kepada isteri si dia. Mati kamu kena serang!

4. LELAKI LEBIH BERUNTUNG

Apa yang dimaksudkan di sini, dia dianggap lebih bertuah dalam masa yang sama tetap mempunyai sebuah keluarga yang akan tetap menyayanginya. Sebaliknya dalam diam kamu pula yang mengalami “kerugian” kerana terpaksa berkongsi kasih dengan keluarganya yang sah.
Bayangkan, kamu tidak boleh menemaninya ke majlis-majlis formal kerana sudah pasti dia akan membawa isterinya. Kamu hanyalah sebagai teman di kala ingin mengubat kesunyian atau mencari hiburan jika ada masalah di rumah saja!

5. MAMPUKAH KAMU MENCINTAINYA?

Persoalannya, apakah kamu masih sanggup menersukan perhubungan dengan seorang lelaki yang tidak jujur dan tidak hormat kepada isterinya? Dengan menjalinkan perhubungan secara sulit dengan kamu sudah jelas menunjukkan bahawa dia menganggap perempuan mudah untuk dipikat dan diperlakukan sewenang-wenangnya.
Jika dia benar-benar menyayangi dan jujur dengan isterinya, sudah pasti dia sanggup berterus-terang. Alasan untuk tidak melukai hati isterinya bukannya alasan yang kukuh memandangkan dia sememangnya sudah melukai hati isterinya di saat dia menjalinkan hubungan dengan wanita lain!

6. SI DIA AKAN HILANG HORMAT TERHADAP KAMU

Jangan terkejut! Walaupun dia yang jatuh cinta pada kamu dan menarik minat kamu, di dalam hati lelakinya dia pasti akan pandang rendah terhadap wanita seperti kamu yang mudah terpedaya dengan kata-kata lelaki sepertinya. Si dia juga mungkin akan merasakan kamu hanya perempuan murahan.
Siapa tahu, mungkin pada awalnya dia sekadar nak “test market” saja.Tak sangka pula kamu benar-benar terpikat. Lelaki pula, mana yang sanggup menolak tuah kan? Dalam keadaan seperti inilah yang selalunya akan timbul soal dipermainkan.

7. PEMUSNAH RUMAH TANGGA ORANG LAIN

Ingat! Sebagai wanita, kamu seharusnya lebih memahami perasaan dan naluri kaum sejenis kamu. Dengan menjalinkan hubungan dengan suami wanita lain, menunjukkan bahawa kamu tidak menghormati hak kaum kamu sendiri.
Bayangkan jika hak kamu diganggu atau cuba dirampas oleh orang lain? Sebaliknya ada pula yang sanggup berkomplot dengan si lelaki untuk menipu isterinya. Ingat, jika hari ini kamu mengambil hak orang lain, tak mustahil orang lain pula akan mengambil hak kamu suatu hari nanti! Renungkan!

8. KAMU MENIPU DIRI SENDIRI

Si dia sentiasa mengucapkan kata-kata manis pada kamu tetapi masih tidak menamatkan perhubungannya dengan isterinya dan pada masa yang sama masih tidak memulakan perhubungan yang sah dengan kamu.
Inilah yang dikatakan sebagai “Action that speak louder than words” (pandai cakap tapi buatnya tidak!). Daripada kamu terus melayan si dia, ada baiknya kamu memilih lelaki yang lebih baik daripada itu. Tepuk dada tanya selera ya.

9. BERWASPADALAH DENGAN “BOOMERANG KESALAHAN”

Kebanyakan orang tak kira sama ada wanita tau lelaki mempunyai sikap sukar untuk bertanggungjawab terhadap keputusan dan tindakan yang mereka lakukan secara terburu-buru. Manusia lebih mudah untuk mencari kesalahan orang lain daripada menanggung malu.
Jika perbuatan si dia diketahui oleh isterinya atau saudara-mara, jangan terkejut jika dia menyalahkan kamu lalu membuatkan kamu terpaksa menanggung segala derita.Haiiiii Kasih ke mana, sayang ke mana. Tinggal kamu seorang yang menderita!

10. MASA ITU EMAS! DAN KAMU TIDAK SEPATUTNYA MENSIA-SIAKANNYA

Hubungan dengan lelaki yang telah berkahwin boleh berlanjutan selama beberapa tahun. Sedar tak sedar, usia kamu semakin meningkat. Apabila kamu sudah tua baru kamu sedar yang kamu terjerat dan tak boleh melarikan diri lagi.
Jika boleh melarikan diri pun, kamu sudah tidak tahu apa yang patut kamu lakukan. Terasa begitu lama kamu mempersiakan zaman muda kamu menjalinkan hubungan yang TAK BERMAKNA!
Renung-renungkanlah sejauh mana kebenaran di sebalik apa yang cuba disampaikan. Moga boleh dijadikan panduan pada kita semua, khususnya kepada wanita.

p/s : peringatan la kat semua gadis kat luar sana...dan jugak cik sally sendiri...







0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

April Birthday Girl :)

2:55:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai hai hai...assalamualaikum !
ok entry yg satu ni sepatutnya tulis hari tu lg...tp x sempat !
maaf..maaf...cik filzah ye...

ni yg belated punya birthday girl...cik filzah...


ni cik sally buat utk dia...red velvet saje...
xtau nak buat kek ape dah...haihh ~

meh nak close up sikit Red Velvet yg comel tuh...


cantik x? cantik kan...? hahhaha...
*maaf...mmg suka puji diri sendiri*

lg satu gambar...


ni cik filzah dgn kak atikah...beza setahun je pun dgn kami...tp sbb kak atikah dah kahwin...
so, mcm lg selesa panggil kakak :)

p/s : birthday dia incoming ni..hihihi

NEXT ! LET'S MOVE FORWARD TO TODAY'S BIRTHDAY GIRL !


yang ni...Puan Noorsiah Razak...a.k.a kak siah
dah kahwin ade 2 org anak...
still maintain kan body dia...x macam cik sally ni haa !
kahwin pon belom tapi badan macam anak 8 ! ngee ~

untuk kak siah...cik sally dgn cik atid bersepakat membawa berkat..
nak buat Rainbow cake...alaa...kek yg lapis2 macam pelangi...
time nak buat kek ni...teringat masa belajar sains dulu...
camne nak ingat warna2 pelangi yg ade 7 tu...
ade la formula yg comel...camni...

Michael = Merah
Jackson = Jingga
Keluar = Kuning
Hutan = Hijau
Bawa = Biru
Ibu = Indigo
Unta = Unggu

comel kan ? entah la...ni cikgu Shahrizat yang ajar...sampai sekarang kot ingat...cikgu...cikgu...

eh..eh...jauh sangat dah topik ni !

so, ni gambar Rainbow Cake yang dah siap and dah siap potong  !



cik sally malas nak bakar byk2 kali...so yg mampu...ni haa...4 layer saje...

btw, cik sally ade hadiah jugak utk both of them...tapi xde gambar...next time la yup !

p/s : kau makan dgn penuh selera :'(

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

9:57:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments



p/s : aku masih boleh berdiri atas kaki sendiri even kau xde dlm hidup aku .


Wordless Wednesday : On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Selasa, aku malas nak menaip .

3:43:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai...assalamualaikum...hari ni hari yang aku malas nak menaip...jadi aku mintak bantuan Encik Google tolong express ape yg terpendam and ape yang aku nak cakap .

 


 



p/s : itu je yang mampu aku cakap...thanks en google sebab bagi pinjam gambar-gambar ni..

notakaki : maaf...kali ni aku nekad..tinggalkan kau dr hidup aku...sekarang status kau bukan lagi Encik Carta Hati..kini kau hanya insan biasa yang aku pernah sayang .



0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Freaky Friday #3

4:29:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

heyya there ! assalamualaikum...ouh...how freaky can my life could be ? ohh...first of all..syukur alhamdulillah...for Allah 'rezki'...sebab minggu ni dapat banyak order..huhuhu...macam biasa la...apam polkadot tu mmg feberet...n no forgatten...ibu punya nasi lemak...hahahha...nak dikisah kan...khamis ada tempahan nasi lemak..and apam polkadot and aga-agar pelangi yg comel lote...*eeewwaaahhh!*

sambungan order hari jumaat...100 pax of Nasi Tomato ! hooo...sumpah penat...starting yesterday 12pm I'm working till now...huaraghh...ngantok sesangat...sesangattttt..penat gila woo..dah la x tido...siap2 terus kena masuk office...meneruskan tugas hakiki sebagai kerani yg comel dan dikehendaki oleh bos..hahahhaa...

so ! saya akan qada' tido pada malam ini sebab saya sgt la penat dan tidak berdaya...ni nak buat keja pun takde mood langsung...*taip entry ni masih ade tenaga* hahahhaa...kesian tak kat saya ? kesian kan ? kan ? kan? *kenapa kena tanya byk kali ?*

tapi takpela...org cakap...bukan senang nak senang...kan...so, Allah pun suka bg kita kesusahan supaya kita bersyukur dgn kesenangan yg kita akan capai nanti..insyaAllah...





p/s : masa untuk tulis entry ni ialah daripada 12.30 pm sampai 4.25pm...nak membuktikan betapa penat hari ni..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

2:59:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

 FLORA by Gucci
Gucci Garden Collection




p/s : request all 5 bottle and Blackberry Bold 5, agak2 Encik Carta Hati nak bg tak ?


Wordless Wednesday : On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cinta ke Harta ?

4:37:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

assalamualaikum...cinta ke harta yg korang pilih ?? selalu orang cakap kalau yg bercinta dgn org kaya mesti sbb dia banyak duit...banyak harta...harta tak habis makan...tak pernah ke orang pikir kalau bercinta dgn orang kaya sbb dorang mmg jatuh cinta and kaya tu just some kind of BONUS ? entah...orang kata kalau x kaya pun boleh bahagia...tapi kenapa bercerai hanya sbb masing-masing x mampu nak hidup susah ? kenapa ? sbb tiba-tiba CINTA yang korang pertahankan tetiba dah takde?? dah meruntun macam baju kena clorox tuh ?? kadang aku pun fikir...nak kahwin dgn org yang kaya jer...so that hidup aku takkan susah in the future...betul ke percaturan hidup aku?? mungkin kah harta yang buat aku bahagia?? or cinta ??

korang pun mungkin terfikir kenapa perlunya aku tulis entry ni...entry yg mungkin perempuan zaman sekarang jarang nak fikir time bercinta tapi bila dah berkahwin...mula nak menggeluporr ~ ~ entah...mungkin sebab aku dari kecik hidup susah...bila kengkawan keluar, aku dok sengeh dekat rumah...melepak la dgn mama n kakak aku...tgk tv..aku bersyukur jugak sbb aku x dilahirkan kaya dan hidup musnah...nasib baik la dapat arwah ayah yg sangat tegas dan x manjakan kitorang dgn duit mcm budak2 sekarang...kalau aku pun aku takkan bg anak aku musnah n jadi hamba duit...kau nak nanges ke, lari satu rumah ke, sorok dlm bilik ke...sukati..janji aku takkan tanggung malu utk keluarga...*dah keluar topik ! kau kahwin pon belom cik sally*

ehh la...apesal entry aku panjang sangat...konon nak qada' yg dah 2 minggu ko x tulis blog ? hahhaha... entah...buat masa ni...aku masih ke arah harta dan kedua cinta...mungkin sbb aku jatuh cinta dekat org yg berharta...mane tau...mungkin satu hari nanti...kan...kuasa Allah...kadang tak tercapai kot oleh akal kau...? tapi bukan la aku mengharapkan yang kaya dan berharta jer...sampai nak jadi perempuan yg memilih...kang sampai ke tua aku tak kawen...*choyy ! mintak jauhh laa ~*

so, kepada bakal suami diluar sana...jgn nak pikir kahwin dapat badan jer...kena la tau cara nak jaga badan tuh...

p/s : Encik Carta Hati ke Encik Cinta Harta ?? hahhaha...I'll still Love YOU ! :)

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!