Lelaki vs Cantik

12:53:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

serius cakap...masa update blog ni...air mata tgh kua dgn sangat laju...sedih! mmg la kite sume tau...Allah dah aturkan setiap orang dgn jodohnya...either datang cepat or lambat aje jodoh tu...tp kadang terfikir, manusia sentiase terpukau dgn bnda yg cantik...termasuk kaum adam @ lelaki...bohong kalau ade lelaki yg ckp,"äku x kisah sape makwe aku,cmne dia,kurus ker,keding ker"..mgkn ade...dlm nisbah mgkn 1 dlm 10 org...yg lg 9 org tuh ?? cantik,seksi,menawan,manja...itu ajer...

entahlaa...langsung xda niat utk x bersyukur ape yg Allah kurniakan...namun kadang2 terfikir...kenapa ya ?

"mana tau satu hari nnt saya akan meminang awak!"

yes! happy kalau ade yg ungkapkan ayat tuh kat kite...tp ape yg kite rase kalau yg ungkapkan tuh lelaki yg sekarang bak kata Najwa Latiff, "yg terkini duduk di carta hati" tp ayat yg kite nak sgt dgr tuh di ungkapkan kat perempuan lain ??

nak cakap tak rase pape ? YES ! sumpah korang tipu wahai gadis! aku sendiri sentap..hampir nak mengalir airmata...*hampir jer !!*


tp sekarang aku faham...cantik tu mgkn ade pada semua wanita kat luar sana, tp bukan aku...cuma yg aku pasti,cantik aku kini ade pada hati aku...dan aku cuma mampu janji kan yg hati aku mgkn bukan utk mencintai ramai lelaki...tp cintaku utk Allah yg Maha Pencipta rasa cinta ni...dan aku harap satu hari nnt, Encik Carta Hati aku adalah dr kalangan hamba Allah yg juga mencintaiNYA sepertimana aku mencintaiNYA.

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Exam!

11:46:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

hai ! arini nak kena amik test komputer utk lesen kereta...takot!! seram!! dah la demam ni...xtau la larat ke tak nak ambik test ni !! haihh...doakan saya ye sume org !! insyaAllah...


p/s : encik carta hati, saya nampak awak hari ni...demam dah kebah !

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#2

4:03:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

We tend to be in despair when the person we love leaves us, but the truth is it’s not our loss, it’s theirs. They left the one person in the world who would never give up on them.

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday ! #1

3:10:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hello hello .
firstly nak ckp yang bos xde! HAHAHAHH...bermaharaja raja sultan la aku kat office ni...kau ade ?
hari ni jadi drebar dgn cik atd fadzil...g hambik bos yg gatal g service keta dia...jauh nun dekat cheras..
(kau bajet cheras tuh macam London jauhnya?)
haihh laa...so,bermula la degan mencari di google map,bertanya org...sebab x penah dongar la gamoknya nama tempat tuh...*dan dan jer gatal nak google map bagai* so, bermula la pengembaraan kami mcm cite Geng Upin Ipin tuh...hahahha...berjalan la menaiki kereta pinjam yg xde aircond tuh...nasibla bos,kami xpe xde aircond,bos? hahaha...sampai dekat MRR2 yg lengang tuh...jalan jalan jalan...sampai x jumpe jalan...bos yg baik hati tuh pon call kami...

"dapat jumpe jalan tak ??"
"xde la bos,belah mana ni ?"
"jalan jer straight...nnt nampak saya..."
"iyela..iyela..."

jalan depan punya depan lg dan depan sampai hbs depan...nmpk la dia tersadai dekat bus stop...berdiri tgu kami...haaa...dgn sopan dan santun penuh tatatertib,dia pon naik...bla bla bla...dia nmpk cik atd punya meter minyak yg lemah longlai ke arah E..hahahha...dia pon suh la poie berenti kat petrol station yg bernama petronas..


yeayhhh ! dia isi minyak kereta RM50 ! kereta mmg sangat gembira dan kenyang...kami ? senyum jela ...

p/s : Kami ikhlas la bos ! xyah nak belanja belanja bagai... :)

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

5:01:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments






p/s : malas nak cakap, malas nak taip ! eh, Wordless la gila !!

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

yeehaaa...here I come !

11:45:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

PENANG !


P/S : wait till I get back...! :)

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#1

2:35:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

if you're doing something useful with your life, then it doesn't matter how long or how short your life may be..A life is not measured by years lived, but by its usefulness. If you're giving, loving, serving, helping, encouraging, and adding value to others, then you're living a life that counts !

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

4:51:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments



p/s : dah jumpe , tp x boleh miliki .

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#Tanpa

2:52:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Ku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati
Hohoo…

Tanpa.. Cintamu aku resah
Tanpa.. Kasihmu aku hampa
Tanpa.. Dirimu aku mati

ok,kali ni aku surrender...mmg dah rindu tahap gaban dah...sedih gila...sumpah mcm loser pon ade...jgn la mcm ni...aku tak reti la nak rawat hati ni lagi...cukuplah hati kau sakit...tak reti nak ajar, jgn suka benda yg org punya...jgn rampas benda hak org...jgn puja benda yg x kan kesampaian...cemana lagi aku nak jar kau haa, hati ? camne?? camne baru kau nak belajar jgn sakit ?? aku dah x tahan asyik asyik sakit...sakit...boleh gila aku tau x hati ??

p/s : ok ! aku sgt emo...sekian..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rindu Rindu eh eh .

2:12:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments


p/s : 2 hari , cepat lah kembali .

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

hari yang PELIK .

4:46:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hai hai hai...
hari ni ade mcm lain sikit dlm hati...
feel yg PELIK ...
mcm ade sumting yg nak luah...tp x kesampaian..

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!